Tricolorii, comparați Naționala de la Mondialul din '94. Iordănescu lăudat de Dorinel Munteanu

Tricolorii, comparați Naționala de la Mondialul din '94. Iordănescu lăudat de Dorinel Munteanu Edi Iordănescu Sursa foto: Facebook

Edi Iordănescu a reușit o performanță importantă cu echipa națională de fotbal. România a debutat cu o victorie fabuloasă, contra Ucrainei, la Euro 2024.

Rezultatul din primul meci l-a transformat pe selecționerul român într-unul dintre cei mai apreciați antrenori români. Constestat și criticat, anterior, pentru prestația tricolorilor, Iordănescu Jr. este lăudat pentru strategia și tactica pe care a implementat-o la echipă.

Edi Iordănescu lăudat de la Vatra Dornei

Dorinel Munteanu, unul dintre cei mai longevivi jucători ai Generației de Aur, în prezent antrenor, l-a lăudat pe selecționer. Din cantonamentul de la Vatra Dornei, compară jocul tricolorilor cu al Naționalei de la Mondialul din '94. El se află într-un stagiu de pregătire cu echipa sa, Oțelul Galați.

Dorinel Munteanu crede că meciul câștigat cu Ucraina (3-0) este cel mai bun din mandatului lui Edi Iordănescu. În opinia sa, jocul de debut la Euro 2024 a fost „fabulos”, foarte reușit.

Ne puteți urmări și pe Google News

„România a avut o atitudine incredibilă, care, cel puțin mie, îmi dă speranță că poate fi un nou început pentru națională. Mie, ca fost internațional, îmi dă speranțe foarte mari. Nu neapărat scorul, dar jocul, atitudinea, implicarea jucătorilor, toate au fost perfecte, nu am dat nicio șansă adversarilor.

Eu m-am simțit mândru, ca fost internațional, ca român care a jucat 10 ani în Germania. S-a văzut că nu ne-am dus acolo la număr, că suntem acolo pe merit și mai ales că putem să contăm”, a afirmat Dorinel Munteanu, citat de GSP.

Dorinel Munteanu. victorie mare cu Dinamo

Dorinel Munteanu Sursa foto: Facebook

Dorinel Munteanu vede un viitor frumos

Fostul internațional  este de părere că Ucraina a subestimat potențialul românilor, astfel că a fost luată prin surprindere. El compară jocul făcut în debutul Euro 2024, de echipa luI Edi Iordăescu, cu cel al echipei care a participat la Mondialul din 1994, din SUA.

„Am jucat exact, perfect, în apărare, la mijloc și în atac. Contraatacurile jucătorilor noștri de azi mi-au adus aminte de noi, de contraatacurile noastre rapide de la Mondialul din '94. Da, nu mă feresc s-o spun, au fost momente de joc când mi-au reamintit de noi, cei de acum 30 de ani. Eu așa am simțit. Iar România a câștigat fără niciun dubiu. A fost de departe cel mai bun meci al naționalei sub comanda lui Edi Iordănescu”, a mai spus tehnicianul Oțelului.

În acest context, Munteanu crede că Tricolorii vor confirma și la următoarele partide. El consideră că Edi Iordănescu trebuie să pregătească foarte serios meciul următor, cu Belgia. Cu atât mai mult cu cât favoriții grupei au pierdut cu Slovacia.

 „Acum se vor bucura, trebuie să consume această victorie mare, dar de mâine, gata, gândul trebuie să fie la Belgia. Care, chiar dacă nu mai e echipa de acum câțiva ani, rămâne periculoasă. Mai ales că vine rănită după înfrângerea cu Slovacia. Dar noi dacă ne păstrăm nivelul, acest joc colectiv perfect, mă face să mă gândesc la lucruri mari, chiar mărețe”, a mai spus Munteanu.

Dorinel laudă jucătorii lui Edi Iordănescu

Antrenorul Oțelului Galați are doar cuvinte de apreciere pentru jucătorii trimiși în teren de Edi Iordănescu. El crede că, având în vedere și susținerea suporterilor, se poate ajunge departe.

„Nu vreau să-i supraestimez, dar trebuie să spunem ce vedem. Pentru că uite, putem fi imprevizibili. Au făcut un joc incredibil, dacă și Rațiu, care a fost excelent în apărare, a ajuns în careul lor, având ocazii de golDa, putem să visăm. Mai ales și cu această susținere din partea oamenilor. M-a impresionat enorm câți români au fost la meci, cu câtă căldură le-au fost alături băieților”, a spus tehnicianul.

El a apreciat jocul echipei, evidențiindu-l pe Stanciu, experimentat, care a adus un plus de calitate în joc. Totodată, a vorbit despre apărarea pusă la punct de Edi Iordănescu, care a închis poarta la 20 de metri. De asemenea, l-a lăudat pe Răzvan Marin despre care spune că este urmașul său la Națională.

„Mi-a plăcut în primul rând echipa. Stanciu a ieșit în evidență prin experiență, prin calitate. Apărarea a stat foarte bine la 20 de metri de poartă, fără fisuri. Răzvan Marin, pe care îl văd ca pe un urmaș al meu, a fost excelent, Marius Marin, chiar dacă nu iese în evidență, a închis foarte bine centrul. Drăguș a intițiat atacuri, a pus umărul și în defensivă. Drăgușin m-a impresionat cu sprintul ăla în terenul advers. Da, poate fi un nou început pentru echipa națională, cu acest spirit colectiv”, a concluzionat Dorinel Munteanu despre echipa lui Edi Iordănescu.