Dragostea pentru natură, dusă la extrem. Ecosexualii - o bizarerie născută dintr-o devianță a ecologismului

Dragostea pentru natură, dusă la extrem. Ecosexualii - o bizarerie născută dintr-o devianță a ecologismului

Schimbările climatice reprezintă subiectul cel mai clamat de ecologiști, indiferent că vorbim de adepții mișcărilor de profi l din România sau din restul lumii. În ciuda controverselor din jurul probemelor invocate, nimeni nu neagă că ecologia este un subiect serios, care interesează pe toată lumea. Numai că riscă să pice în derizoriu, tocmai din cauza unor progresiști extremiști. Ecosexualii sunt cei care își manifestă dragostea pentru natură, la propriu. Fac sex cu Pământul!

Ecosexuali. Mișcarea ecosexualității se manifestă puternic, zilele acestea, chiar în Sydney, cel mai populat oraș din statul-continent Australia. Doritorii de experiențe sexuale bizare se pot opri la Festivalul de artă experimentală „Sydney Live Works”, unde pot să își facă o „baie ecosexuală”. Chiar fondatorii manifestării o descriu ca pe o „o extravaganță fără tabuuri, menită sa dizolve barierele dintre specii, în timp ce ne îndreptăm spre obscuritate”.

Multiplele definiții ale ecosexualității

Ecosexualitatea este un termen care poate fi definit în multe moduri, în funcție de persoana pe care o întrebi despre subiect. O membră a Facultății de Științe Comunitare pentru Sănătate, din cadrul UNLV, implicată în mișcarea ecosexuală, vorbește despre diferențele dintre manifestări. Amanda Morgan îi deosebește pe cei care aleg să facă „doar” drumeții în pielea goală, de cei care ajung să aibă orgasme acoperiți de pământ sau care practică masturbarea sub cascade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rădăcini, de la începutul anilor 2000

Termenul de ecosexualitate a apărut la începutul anilor 2000, pe profilurile online de întâlniri, în Statele Unite ale Americii. Încă de acum 20 de ani, oamenii au început să se autoidentifice cu ecosexualitatea, căutându-și parteneri care să aibă aceleași „valori”. Evoluția spre o mișcare socială deplină s-a văzut, cu precădere, în 2008, când Annie Sprinkle și Elizabeth Stephens au început să organizeze nunți ecosexuale. Cele două activiste au urmărit să reconceptualizeze modul în care oamenii privesc Pământul; de la a vedea planeta ca pe o mamă, la a o vedea ca pe un iubit.

Orice ideologie se naște dintr-un manifest

La fel cum nazismul s-a născut din Mein Kampf-ul lui Adolph Hitler, lucrare inspirată din fascismul lui Benito Mussolini, sau bolșevismul înrădăcinat în lucrările lui Karl Marx sau Friedrich Engeles și pus în practică de Vladimir Ilici Lenin, și ecosexualitatea își are părinții ei fondatori. Este vorba despre Annie Sprinkle și Elizabeth Stephens, un cuplu care a făcut din promovarea ecosexualității o cruciadă personală.

Pe siteul lor, „Ecologie sexuală”, au publicat un manifest al ecosexualității și au realizat mai multe filme, printre care și un documentar. „La revedere, Munte Gauley: O poveste de dragoste ecosexuală” prezintă relația „polen-amor” dintre ele și Munții Apalași (din SUA). Activitatea lor nu se oprește în mediul online. Cele două au organizat ceremonii matrimoniale, care le permit ecosexualilor să își lege destinele pentru eternitate cu Pământul, Luna sau alte entități naturale.

Sunt din ce în ce mai mulți

Din 2016 până în prezent se poate observa o creștere îngrijorătoare a acestui fenomen, indiferent că urmărim studii academice de specialitate sau simple date de pe Google. Sprinkle și Stephens vorbesc fără niciun pic de remușcare despre o nouă formă de identitate sexuală și se laudă că anul trecut, la o paradă din San Francisco, s-au manifestat public peste 100 de ecosexuali. Scopul lor era să adauge litera „E”, în mod oficial, la acronimul LGBTQI. Stephens susține că pe lângă cei prezenți în San Francisco, în întreaga lume mai sunt cel puțin 100.000 de oameni care se regăsesc în această orientare sexuală.