Economistul român care a învins loteriile din toată lumea. Schema care l-a îmbogățit cu milioane de lire sterline. Video

Economistul român care a învins loteriile din toată lumea. Schema care l-a îmbogățit cu milioane de lire sterline. Video Sursa foto: pixahive.com

În anii '90, românul Ștefan Mandel câștiga, spectaculos, premiu după premiu, la 14 loterii din mai multe țări, dând impresia că este cel mai norocos om de pe planetă. În realitate, norocul nu avea nici o legătură cu ceea ce se întâmpla. Românul avea un sistem pe care l-a perfecționat observând cum se desfășoară extragerile și, astfel, a obținut milioane de lire sterline. Câștigurile obținute de român au atras atenția autorităților care l-au investigat, dar fără să descopere ceva ilegal.

În anii ‘90, economistul de origine română Ștefan Mandel, dădea lovitură după lovitură, câștigând sume imense la 14 jocuri de loterie din lume. Nu a fost întâmplător, ci în urma unui sistem probabilistic pe care l-a dezvoltat observând cum se desfășurau extragerile. Sistemul lui Mandel a fost confirmat, mai întâi, în România, unde a câștigat la „6 din 49”, premiul cel mare. Ulterior, cu banii obținuți, românul și-a pus schema în aplicare și în alte state din Europa, iar mai apoi în Australia.

Lucrând ca economist pentru un consorțiu minier din România, Mandel a început să lucreze la o schemă care să-i permită să câștige la loterie, premiul cel mare. Punându-și mintea să rezolve cum să obțină cel puțin un premiu de categoria a doua, el a descoperit o schemă care i-a permis să-și mărească șansele de câștig la aproape sută la sută.

I-a luat patru ani să-și pună sistemul la punct, investind sume mari de bani, în speranța că va câștiga un premiu de runda a doua. Căci, în loc să se bazeze pe ghicirea celor șase numere corecte, el s-a limitat să ia premii de categoria a doua, mult mai fezabil. Dar, spre marea lui surpriză, a câștigat premiul cel mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent retras pe o insulă tropicală, Ștefan Madel a povestit despre sistemul pe care l-a dezvoltat și care l-a ajutat să obțină aceste câștiguri de 14 ori. Potrivit The Hustle, românul a observat că la anumite loterii, premiul cel mare a ajuns să fie de trei ori mai mare decât valoarea totală a biletelor care să cuprindă toate combinațiile posibile. Presupunând că având la dispoziție toate combinațiile, câștigi garantat, iar în ciuda costurilor mari, investiția rămâne rentabilă, Mandel și-a pus la punct schema de joc.

Omul care a învins loteria

Deși nu era împotriva regulilor explicite, aceasta nu era nici chiar în spiritul jocului. Economistul a trebuit să convingă suficient de mulți jucători să investească în această schemă, lucru pe care l-a realizat în timp, pe parcursul mai multor ani. Apoi, a dezvoltat o serie de algoritmi care i-au permis să cumpere orice combinație posibilă, la orice joc de loterie la care participau. Trebuie spus că se ajungea la milioane de astfel de combinații.

După ce a pus la punct toate detaliile logistice, grupul condus de român a început să urmărească premiile la loteriile din mai multe state. Iar acolo unde câștigul era mai mare decât sumele investite, jucătorii s-au băgat și au achiziționat biletele de pe piață, cu toate combinațiile. Iar schema a dat rezultate, aducând câștiguri importante.

Stefan Mandel avea să câștige de 12 ori la loteriile din Australia, cu schema sa de joc. Armata sa de oameni completau și depuneau bilete la diverse magazine din Australia,  în același timp. Biletele completate erau, mai apoi, puse într-un depozit. Iar după extragere, odată ce biletul câștigător era anunțat, echipa lui Mandel prezenta dovada și încasa câștigurile. Banii erau, normal, împărțiți tuturor jucătorilor.

Mandel și-a încercat norocul în Statele Unite

După ce s-a descurcat în mai multe loterii mai mici din Australia, Mandel a pus ochi și pe o loterie în SUA ale cărei jackpot-uri depășeau cu mult costurile achiziționării tuturor combinațiilor. El s-a orientat spre loteria din statul Virginia, care a folosit doar numerele de la 1 la 44 la extrageri. Aceasta însemna că existau 7.059.052 de combinații posibile.

Când jackpot-ul a crescut suficient de mult, la 15,5 milioane de dolari, grupul a cumpărat stocuri întregi de bilete. Nu toți investitorii pe care se baza au achiziționat combinațiile de numere, așa cum fusese înțelegerea, astfel că după două zile, echipa lui Mandel cumpărase 6,4 milioane din cele 7 milioane de combinații posibile. Cu toate acestea au reușit să obțină premiul, unul dintre biletele cumpărate fiind câștigător.

S-a retras mai bogat cu câteva milioane de lire sterline

Cazul lui Ștefan Mandel a fost investigat de FBI, dar și de CIA, însă nu a fost descoperită nici o ilegalitate. Nimeni nu poate să interzică unei persoane să achiziționeze oricât de multe bilete de loterie dorește.

În total, economistul român a obținut premii importante de la 14 loterii diferite și a reușit să obțină, pentru el și pentru investitorii săi, câteva milioane de lire sterline. Cu partea ce i-a revenit, Mandel s-a retras, pe insulele Vanuatu, unde și-a achiziționat o proprietate pe o plajă liniștită.