Economia UE e pe punctul de a se prăbuși. Avertismentul crunt al experților

Războiul propagandistic dintre UE și Marea Britanie e la apogeu. Așa se face că în presa britanică apar zilnic tot felul de informații greu de digerat pentru eurobirocrații de la Bruxelles, inclusiv scenarii care mai de care mai crunte desore viitorul blocului comunitar.

Directorul general al grupului de reflecție Center for Brexit Policy, John Longworth, susține că sistemul bancar al UE va provoca un declin economic grav, date fiind si problemele grave pe care le-a provocat criza de sănătate.

Sistemul bancar din UE este „la limita colapsului”

Expertul se declară încântat că Marea Britanie este acum ferită de problemele economice pe care blocul comunitar le va resimți în curând. Într-o declarație făcută jurnaliștilor de la Daily Express, Longworth spune că sistemul bancar al UE a continuat să susțină țări care sunt împovărătoare din punct de vedere economic, precum Italia și Grecia. El a adăugat că acest lucru ar provoca probleme grave după ce pandemia va lua sfârșit. Spre deosebire de Uniunea Europeană,

Kim Jong-un nu iartă pe nimeni. Ambasadorii străini, supuși unui regim de exterminare

Marea Britanie va deveni din ce în ce mai prosperă economic, dat fiind că a scăpat de constrângerile UE să continue.„Sistemul bancar din Europa se clatină și e în pragul colapsului. Italia este efectiv o țară în faliment și totul este susținut de banca centrală europeană, care tipărește banii și de banca centrală germană care sprijină acest lucru. Acest lucru nu poate continua pentru la infinit. Marea Britanie, prin comparație, s-a desprins de aceste probleme. Regatul Unit poate realiza acum o super creștere economică dacă guvernul adoptă politicile corecte.

Rusia amenință NATO. Războiul ar însemna distrugerea acestei țări

Dacă vom obține o creștere anuală de 3% a economiei post-Covid, aceasta va fi la niveluri medii mondiale. Prin urmare, Marea Britanie va continua să fie o țară bogată, mai degrabă decât să aibă un declin economic pe termen lung, situație cu care se confruntă în prezent cu Uniunea Europeană”.

Campania lentă de vaccinare trage UE înapoi

Recuperarea economică a UE a fost pusă la îndoială din cauza incapacității blocului de a rezolva criza coronavirusului. În plus, cel de-al treilea val al pandemiei, care a lovit multe dintre statele membre, a condus la o confuzie și mai mare cu privire la viitorul Europe, scrie Daily Express. Expertul britanic nu este singurul care se așteaptă ca UE să aibă probleme. Mult mai ponderat, Bill Street de la Quintet Private Bank afirmă că redresarea economică a UE ar putea să fie cu șase luni în spatele SUA și Regatului Unit. Vorbind pentru CNBC, expertul a remarcat: „Știrile despre eficacitatea vaccinului sunt grozave. Dar, în cele din urmă, totul se reduce la programe reale de inoculare". Cu alte cuvinte, ritmul lent ]n care se desfășoară vaccinarea în UE va avea repercusiuni.

O nouă epidemie misterioasă amenință omenirea. Afectează creierul și e mortală