Eclipsă de Lună de Independence Day. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eclipsă de Lună de Independence Day. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Da, este perioada în care eşti pe caii cei mari. Dacă ai un obstacol de trecut, concentrează-te, stelele îşi fac partea lor, te favorizează.  Dacă pregăteşti ceva, orice, poţi să ai noroc!

 

4,5  iulie

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Eclipsă de Lună de Independence Day. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 4 iulie s-au născut Giuseppe Garibaldi, Nathaniel Hawthorne, Gina Lollobrigida, Thomas Barnado, Di Stefano, Alice Călugăru, Haralamb Zincă, Traian Brădean. Pe 5 iulie s-au născut Phineas T. Barnum, Jean Cocteau, G.J.R. Pompidou, Constantin Tănase, Irina Movilă, Mihaela Agachi, Bogdan Ghiu.

Pe 4 iulie sunt Sfinţii Andrei din Creta şi Marta, iar pe 5 iulie în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Atanasie Atonitul, Ciprian şi Lampadie.

În noaptea de 4 către 5 iulie are loc o eclipsă de Lună prin penumbră. Destul de greu de observat, cu toate că eclipsa este, teoretic, vizibilă în cele două Americi, Africa și Europa Occidentală. Din România, NU este vizibilă. Luna se întunecă un pic și atât, repet, este greu de observat diferența. Pe Dimineața Astrologilor s-a comentat că Luna, fiind în Capricorn, la 14 grade, în apropierea planetelor schimbării de anul acesta, Jupiter, Saturn și Pluton - va avantaja America, în perioada următoare, până la o nouă eclipsă. Nu am reacționat, interpretarea este patriotică, foarte bine, este nevoie de așa ceva, dar nu conformă cu astrologia pe care o știu eu.

Din negura vremii vine, duminică, 5 iulie, o sărbătoare veche ca şi timpul: Tănăsia Ciumii.

Numele este creştinat, evident. Nu se mai ştie denumirea originară, pentru că s-au pierdut documente prţioase, calendarele dacice. S-a pierdut mândra ţară a dacilor, a Lupilor Liberi. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă romanii nu cucerau Dacia? Vă relatez eu ce mi-a spus C.S. Nicolaescu-Plopşor: „Nene, zice, probabil că am fi fost şi noi o naţie tare ca nemţii, sau vikingii, unde scârbăvnicia romană nu a ajuns!”

Ciuma a fost o boală mortală adusă în Europa din China prin secolul XIV. Probabil că şi denumirea provine din timpul acela. Restul... s-a pierdut! Observăm că, din China, de-a lungul timpului nu s-a adus numai marfă proastă și ieftină, mai puțin mătasea, dar și o mulțime de boli contagioase. Mărturie perioada aceasta comico-tragică a dictaturii sanitare, din prezent, produsă de contramăsurile împotriva virusului Wuhan.

S-au pierdut multe. S-au distrus şi mai multe. Am fost de mult o colonie, „Dacia Felix”. Cât de fericiţi puteau să fie sclavii? Am redevenit o colonie. Cât de fericiţi suntem?

Să revenim la Tănăsia Ciumei, sărbătoare agricolă ţinută de la miezul zilei, când orice activitate înceta, altfel grele sancţiuni ameninţau satul de oameni cumsecade şi harnici, dintre care ciuma era cea mai uşoară. Observăm în aceste ritmuri de viaţă de altădată că civilizaţia trebuia impusă, regulile trebuiau respectate, ordinea cosmică trebuia să prevaleze. Nu este greu să se respecte Legea Strămoşească, pentru că anul acesta cade duminica!