Echinocţiu de primăvară 2022. Momentul în care ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe Pământ

Echinocţiu de primăvară 2022. Momentul în care ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe Pământ Sursa foto: 213427501 © Michael Pelin | Dreamstime.com

An de an, avem parte de fenomene extraordinare, care sunt sărbătorite în întreaga lume. Un astfel de exemplu este echinocțiu de primăvară 2022, momentul în care noaptea este egală cu ziua în orice colț al lumii. Se spune că este un fenomen special, când cerurile se deschid, iar cele mai mari dorințe pot deveni realitate.

Echinocțiu de primăvară 2022 va avea loc pe 20 martie, la ora 17:33. Acest fenomen este prezent în întreaga lume, ziua fiind egală cu noaptea. Acest moment marchează începutul primăverii astronomice.

Fenomenul are loc în jurul datei de 20 martie, când longitudinea astronomică ajunge din nou în punctul de zero grade.

Este cunoscut faptul că durata zilelor și a nopților nu este egală. Echinocțiu de primăvară 2022 este momentul în care ziua și noaptea sunt egale pe întreg Pământul. Mișcarea aparentă a Soarelui pe sfera cerească, determinată de mișcarea reală a Pământului pe orbita sa, generează pentru latitudinile noastre inegalitatea duratei zilelor și a nopților la diferite epoci ale anului, datorită poziției aproximativ fixe în spatiu a axei de rotație a Pământului, precum și a înclinării sale față de planul orbitei acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soarele parcurge, în decurs de un an, un cerc numit ecliptica (planul orbitei Pământului), care face cu ecuatorul ceresc un unghi de 23° 27' , potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

În momentul în care are loc echinocțiu de primăvară 2022, Sorele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera australă în cea boreală. Atunci când soarele se află în punctul zero, mișcarea diurnă în jurul ecuatorului ceresc determină egalitatea dintre durata zilei și cea a nopții, indiferent de latitudine.

Începând cu 20 martie, durata zilei continuă să crească, în timp ce noaptea va fi din ce în ce mai mică. Acest fenomen va avea loc până pe 21 iunie, când va avea loc solstițiului de vară.

Echinocțiu de primăvară 2022. Tradiții și obiceiuri

Soarele este considerat un cult în toate epocile. Poziția acestuia le-a arătat oamenilor dintotdeauna ciclurile naturii. Tradițiile populare spun că, așa cum va fi vremea în această zi, așa va fi și în anul viitor.

Dacă plouă în dimineața zilei de 20 martie, când are loc echinocțiu de primăvară 2022, se spune că primăvara va fi ploioasă. Dacă în timpul amiezii va ieși soarele, vom avea parte de un an extrem de bun.

Un obicei lăsat de străbuni este ca, înainte de a ieși din casă, să mănânci o bucată de pâine. De asemenea, nu este recomandat să te speli pe față până la apusul soarelui.

Se spune că, în ziua în care are loc echinocțiu de primăvară 2022, cerurile se deschis și se îndeplinesc cele mai mari dorințe ale noastre. Energiile ultimei Luni Pline potențează energia de reordonare a Haosolui care se manifestă imediat ce Pământul depășește punctul de pe orbită aflat cel mai departe de astrul care ne oferă lumină și căldură.

Dorințele noastre se vor îndeplini doar dacă ele sunt trimise către Univers exact în momentul în care se deschid cerurile. Acest fenomen va avea loc pe 20 martie 2022, la ora 17:33.