Editura Evenimentul si Capital

Ecaterina a-II a Rusiei avea o prietenă care-i testa viitorii amanți. ÎMPĂRĂTEASA CARE A INTRAT ÎN LEGENDĂ prin poftele ei

18-08/istoria-altfel-decat-la-scoala-465x390
Autor: | | 1 Comentarii | 3668 Vizualizari

Faimoasa împărăteasă a Rusiei Ecaterina a II a, numită cea Mare pentru că a transformat Imperiul Țarist într-o mare putere a Europei, a domnit nu mai puțin de 37 de ani. Nu era rusoaică. S-a născut la Stettin, care pe vremea aceea aparținea Prusiei, ca fiică a prințului de Anhalt-Zerbst. La naștere a fost numită de Sofia. Celălalt nume, cel sub care a intrat în istorie, l-a primit cînd a trecut la ortodoxie ca să se poată mărita cu moștenitorul tronului țarilor. Tânăra Ecaterina a avut însă o relație mult mai bună cu spoacra, decât cu soțul. De alttfel, chiar în timpul căsătoriei Ecaterina a avut nu mai puțin de 5 amanți. Inclusiv moștenitorul ei, cel care a devenit țar sub numele de Pavel I, ar fi fost rodul unei relații extraconjugale cu un nobil rus pe nume Sergei Saltykov.

Foarte repede după ce Petru al III lea a devenit țar, Ecaterina a pus la cale un complot al nobilimii. A reușit să-și aresteze soțul și să-l forțeze să abdice. Fostul țar avea să moară câteva zile mai târziu, asasinat de Alexei Orlov, fratele unui dintre complotiști.

Ajunsă țarină, Ecaterina a II a s-a putut dedica celor două mari pasiuni- gloria și bărbații. O sumedenie de legende au înflorit cu privire la apetitul și dorințele ei sexuale. Cercetătorii au numărat nu mai puțin de 22 de amanți, din care mulți au fost recompensați împărătește pentru serviciile lor. Multe din bârfe sunt însă evident
false, cum este și aceea că ar fi murit încercând să facă sex cu un armăsar. Alte povești
par însă adevărate.

Apropiații Ecaterinei susțineau că împărăteasa o folosea pe Contesa Praskovya Bruce ca să-i testeze potențialii amanți. Numai cine trecea prin patul contesei și avea recomandarea acesteia putea să intre în apartamentele împărătesei. Se pare însă că relația dintre cele două a luat sfârșit când împărăteasa a surprins-o pe contesă cu unul dintre cei care îi deveniseră deja amanți- mai tânărul Rimski-Korsakov, un strămoș al celebrului compozitor.

În afară de contesă, împărăteasa mai avea însă un furnizor de amanți, pe prințul Potemkin. Acesta, după ce relația lor amoroasă s-a încheiat, i-a recomandat mai mulți iubiți tineri, printre care și pe Alexander Dmitriev-Mamonov. Sunt însă și alte povești, despre al căror adevăr istoricii se îndoiesc. De pildă aceea că Potemkin ar fi înălțat niște uriașe decoruri de teatru, închipuind case, sate și orașe pentru a o impresiona pe Ecaterina și a-i face invidioși pe oaspeții acesteia, împăratul Iosif al II lea de Habsburg și regele Poloniei.

BREAKING! Andreea Balan, operata de URGENTA! In ce stare se afla ACUM! S-a trezit intr-o BALTA de SANGE

Pagina 1 din 1


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI