E uluitor ce a mai păţit Dragnea la Rahova! S-a spus că sunt „probleme tehnice”…

E uluitor ce a mai păţit Dragnea la Rahova! S-a spus că sunt „probleme tehnice”…

Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost audiat luni prin videoconferinţă de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), dar procedura a fost marcată de un episod ciudat.

Conform Agerpres, avocaţii fostului şef al Camerei Deputaţilor au dezvăluit şi au reclamat că din cauza unor probleme tehnice „nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus fostul Dragnea în faţa magistraţilor.

Sursa citată aminteşte că audierea a avut loc în cadrul unui proces în care fostul preşedinte al PSD a solicitat să fie eliberat din Penitenciarul Rahova pentru că este deţinut nelegal în spatele gratiilor.

Avocata Flavia Teodosiu, aflată printre cei care l-au reprezentat pe Dragnea în sala de judecată, a declarat: „Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală.”

„Dragnea a depus la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă de instanţă pe 30 ianuarie, decizie care a fost atacată de fostul lider social-democrat la Completul de cinci judecători de la Instanţa supremă.

În cererea depusă în instanţă, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019”, menţionează sursa citată.

La data de 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

După decizie, Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă toate cererile sale au fost respinse până în prezent.