Mark Zuckerberg a anunțat acum două săptămâni că a donat 250 de milioane de dolari către CTCL pentru a ajuta autorităţile locale din toată țara să organizeze alegeri în această toamnă în mijlocul pandemiei.

De atunci, el a mărit această sumă cu încă 100 de milioane de dolari în ultimele zile

În timp ce Facebook a fost criticat recent pentru algoritmul său „favorabil democraţilor”, fondatorul Mark Zuckerberg a acordat milioane de dolari subvenții nonprofit pentru a „creşte numărul la vot și pentru a crește masiv numărul buletinelor de vot în cetatea democraţilor din Philadelphia, potrivit lui John Solomon de la Just the News.
Donațiile lui Mark au fost dezvăluite în baza unui ordin al instanței federale, pe fondul unui proces intentat de firma  Thomas More. Potrivit documentelor, oficialii au solicitat o subvenție de la  Center for Tech and Civic Life(CTCL), finanțat de Zuckerberg, în schimbul deschiderii a 800 de secții de votare care ar putea însuma 800.000 de buletine electorale în plus pentru alegeri.
Numărul de secții de vot este de peste patru ori mai mare decât cele 190 de secții de vot deschise de oficialii orașului afectat de pandemie la începutul acestui an, iar participarea este estimată cu 120.000 de alegători mai mult faţă de alegerile prezidențiale din 2016, care au atras în jur de 680.000 de alegători. Aproximativ 80% din voturi au fost acordate democraților în 2016 în oraș.

Zuckerberg a donat 250 de milioane de dolari la CTCL pentru a ajuta guvernele locale să facă față logisticii din jurul alegerilor și a adăugat încă 100 de milioane de dolari în ultimele zile.

Phill Kline, avocat principal al societății Thomas More, a ridicat problema interferenței electorale

Kline a declarat pentru Just the News că doar 289.000 de dolari din cei 63 de milioane de dolari incluși în primele 20 de donaţii ale CTCL s-au dus într-un stat câștigat de Trump în 2016.

Un judecător federal din Pennsylvania a ordonat recent oficialilor din Philadelphia să aducă documente despre modul în care orașul a solicitat și a primit subvenția de 10 milioane de dolari. Primele înregistrări produse indică faptul că orașul folosește banii lui Zuckerberg pentru a răsplăti lucrătorii electorali inclusiv judecătorii electorali care decid problemele legate de integritatea votului.

Mai mult de 5 milioane de dolari din această donaţie permite orașului să achiziționeze echipamente pentru procesarea numărului tot mai mare de buletine de vot prin poștă dar și voturi care vin prin poșta electronică, în timp ce 3,6 milioane de dolari servesc la deschiderea „secțiilor de votare  online”. Adică: Un alegător poate merge la orice birou unde se poate înregistra pentru a putea vota, apoi poate solicita personal un vot prin poșta. Acesta îl primeşete imediat, votează și îl poate returna în același loc unde s-a înregistrat”, se arată în comunicat, informează justthenews.