Evenimentul Zilei > Social > E de lucru, dar nu sunt candidați. O singură persoană interesată să lucreze în străinătate în Caraș Severin
E de lucru, dar nu sunt candidați. O singură persoană interesată să lucreze în străinătate în Caraș Severin

E de lucru, dar nu sunt candidați. O singură persoană interesată să lucreze în străinătate în Caraș Severin

Agenția Județeană de Ocupare din Caraș Severin are disponibile 800 de locuri de muncă la cules de căpșuni în Spania și 77 în domeniul hotelier în Germania pentru care s-a înscris un singur candidat.

Selecția organizată de angajatori a fost un eșec total pentru că nu s-a înscris decât o singură persoană.

'Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate din judeţul nostru s-au interesat de locuri de muncă disponibile, însă doar una singură şi-a depus dosarul pentru ospătar, în Germania', declarat astăzi, Carla Goagă, purtător de cuvânt al AJOFM Caraş-Severin, citată de Agerpres.

Și anul trecut a fost aceeași situație: o singură persoană a aplicat pentru un loc de muncă la cules de căpşuni, una pentru ajutor de bucătar şi două pentru bucătar în Germania

EURES România dispune de 77 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie la Braşov, în luna februarie 2015. Mai multe companii oferă locuri de muncă pentru bucătari (20 de posturi), ospătari (25 de posturi), personal în industria gastronomiei de sistem (20 posturi), ajutori bucătar (şase posturi) şi cameriste (şase posturi).

Salariul oferit este de 1500 – 2200 euro brut/lună pentru lucrătorii calificaţi (bucătar, ospătar) şi de 1300 – 1600 euro brut/lună, pentru personalul necalificat (ajutor bucătar, cameristă, personal în industria gastronomiei de sistem).