Evenimentul Zilei > Justitie > E CREȘTINESC?! Preotul pensionar NICOLAE MARCU – evacuat cu executorul din casa parohială
E CREȘTINESC?! Preotul pensionar NICOLAE MARCU – evacuat cu executorul din casa parohială

E CREȘTINESC?! Preotul pensionar NICOLAE MARCU – evacuat cu executorul din casa parohială

După mai bine de doi ani de scandaluri și litigii care au pus într-o lumină extrem de nefavorabilă Biserica Ortodoxă arădeană, Tribunalul Arad a decis evacuarea preotului pensionar Marcu Nicolae din casa parohială aparținând Bisericii Ortodoxe Micalaca Nouă.

Decizia Civilă nr. 4/ 12 aprilie 2017 a Tribunalului Arad este definitivă. Cum preotul Marcu nu s-a conformat Deciziei instanței și nu a părăsit imobilul de bunăvoie, evacuarea acestuia se va realiza silit, prin intermediul unui executor judecătoresc, scriu cei de la Critic Arad.

În prima instanță, Judecătoria Arad prin Sentința Civilă nr. 2041/ 01.03.2017 a dispus evacuarea preotului Marcu Nicolae din casa parohială pe care a ocupat-o timp de 42 de ani. Această sentință a fost atacată cu apel de preotul Marcu, invocând temeiuri mai mult morale și statutare ale BOR dar care, în materie de evacuare, nu pot ignora procedurile și prevederile civile aplicabile. Din acest motiv, Tribunalul Arad a statuat în mod clar faptul că „ Preoții pe durata activității locuiesc în case parohiale dacă există. Sintagma- pe durata activității- dă locuinței în sine caracterul unei locuințe de serviciu, necesară pentru îndeplinirea activității. Ori, încetarea activității duce implicit la eliberarea locuinței în vederea continuării aceleiași activități, dar de o altă persoană.”

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: