Evenimentul Zilei > Politica > Dușa: Generalul Iliescu spunea că se încearcă fraudarea alegerilor din 2014
Dușa: Generalul Iliescu spunea că se încearcă fraudarea alegerilor din 2014

Dușa: Generalul Iliescu spunea că se încearcă fraudarea alegerilor din 2014

Fostul ministru al Apărării, Mircea Duşa, a declarat astăzi, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din anul 2009, că în 2013 a avut o întâlnire cu generalul Dumitru Iliescu în care acesta i-ar fi spus că se încearcă fraudarea alegerilor care urmau să aibă loc în anul 2014.

„Printre generalii care ne-au solicitat audienţă a fost şi domnul Iliescu. (…) Am dialogat, dânsul neavând nicio responsabilitate în cadrul asociaţiilor sau, ştiu eu, instituţiilor asociative care reprezintă pe generali şi subiectele au fost diverse, printre care dânsul spunea dacă ştiu că se încearcă fraudarea alegerilor din 2014… (…) Discuţia nu a fost foarte lungă, l-am ascultat pe domnul general, i-am precizat că ştiu şi eu anumite aspecte, având în vedere că ele se află totuşi în spaţiul public şi că dânsul a mai informat şi alte persoane din conducerea PSD la timpul respectiv şi cam atât a fost toată discuţia”, a precizat Duşa.

El a adăugat că „dacă o să luaţi toate declaraţiile mele de pe timpul mandatului de ministru al Apărării, dar şi la MAI, de fiecare dată am precizat faptul că Armata este o instituţie apolitică şi că eu nu fac declaraţii politice, ştiu eu, din sediul MApN sau declaraţii în alte împrejurări pe care le-am făcut fie la exerciţii militare sau în dezbaterile la care am participat de la diferite televiziuni. De fiecare dată am precizat că eu sunt un ministru numit politic şi sunt politician, dar instituţia militară este una apolitică care are misiuni exprese prevăzute de Constituţie şi de legile ţării şi se ocupă de obiectivele stabilite prin Constituţie şi legile ţării".

Fostul ministru de Interne în Guvernul Boc, Dan Nica, a spus astăzi, la audierea în comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale, că scrutinul prezidențial din 2009 a fost fraudat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.