Evenimentul Zilei > Politica > Dan Nica, despre alegerile prezidențiale din 2009: „O dovadă mai mare de fraudă nu am văzut în viața mea”
Dan Nica, despre alegerile prezidențiale din 2009: „O dovadă mai mare de fraudă nu am văzut în viața mea”

Dan Nica, despre alegerile prezidențiale din 2009: „O dovadă mai mare de fraudă nu am văzut în viața mea”

Fostul ministru de Interne în Guvernul Boc, Dan Nica, a spus astăzi, la audierea în comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale, că scrutinul prezidențial din 2009 a fost fraudat.

„Rezultatul anunțat și cel oficial nu a fost același. Eu, pentru un singur lucru nu am o explicație: numărul mare de procese verbale pe care le-am avut semnate cu cifre inversate între cei doi candidați. O dovadă mai mare de fraudă nu am văzut în viața mea. Când ai atâtea dovezi în mână, atâtea procese cu date diferite… nu puteau să greșească sau să fie inconștienți un număr atât de mare de oameni”, a declarat Nica

Întrebat dacă știe despre instalarea telefoanelor STS în secțiile de votare, Nica a precizat că „știu și am auzit comentarii”. Întrebat în ce scop au fost folosite, fostul ministru de Interne a spus că „puteți verifica singuri, cerând desfășurătorul acelor conversații”. 

În ceea ce privește modificarea numărului de secții de votare între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din 2009, Dan Nica a subliniat că „nu știu, se poate, dar nu îmi mai aduc aminte. Ce știu sigur e că au fost secții care au votat mult după închiderea votului și că s-a ajuns, din punct de vedere statistic, cum era la Paris, să voteze 3500 de persoane, dar mai mult de 2000, 2500 nu aveau cum”. 

Articol în curs de actualizare.