Evenimentul Zilei > Social > După un an cu spitalele blocate, Ministerul sănătății caută soluții pentru circuitele non-COVID
După un an cu spitalele blocate, Ministerul sănătății caută soluții pentru circuitele non-COVID

După un an cu spitalele blocate, Ministerul sănătății caută soluții pentru circuitele non-COVID

Pacienții care nu au făcut COVID sau care nu sunt infectați de virusul SARS CoV-2, nu au avut acces în spitalele care până acum erau dedicate exclusiv tratamentelor bolii coronavirusului. Pentru aceasta, serviciile medicale, altele față de COVID au fost viciate.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a participat la o videoconferință cu directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București în care s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în spitale.

Caută soluții pentru pacienții care nu au făcut COVID

Ministerul Sănătății caută soluții pentru creșterea accesibilității la serviciile medicale pentru pacienții non-COVID-19 și creșterea calității serviciilor oferite pacienților COVID-19. La videoconferință a participat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Soluțiile pentru pacienți sunt la nivelul de analiză

Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.