Editura Evenimentul si Capital

După modelul Alianţei Vestului, se coace Provincia Transilvania de Nord, între judeţele Maramureş, Sălaj, Baia Mare, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud. Primarul din Baia Mare a făcut anunţul. Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud susţine că nu a fost contacat

Autor: | | 2 Comentarii | 4091 Vizualizari

Provincia Transilvania de Nord este o alinaţă între patru judeţe, gata să fie lansată, după modelul Alianţei Vestului.

Evenimentul se va produce în data de 15 ianuarie. Anunţul a fost făcut de primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, fiind prezentat de portalul www.timponline.ro.

Din noua configuraţie vor face parte judeţele Maramureş, Baia Mare, Satu Mare, Sălaş şi Bistriţa-Năsăud. Aceasta este o alianţă a consiliilor judeţene, la care au aderat şi municipiile reşedinţă de judeţ, dar şi alte localităţi din cele patru entităţi administrative.

”Vom lansa, până în 15 ianuarie 2019, Provincia Transilvania de Nord, o asociere a preşedinţilor de consilii judeţene de la Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău şi Bistriţa, alături de primarii de oraşe şi municipii din cele patru judeţe.

Scopul este consolidarea statului romîn prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală.

Nu dorim să apărem ca o replică a Alianţei Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar dezvoltarea Transilvaniei de Nord”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

Noua structură nu va avea un lider, ci se va baza pe colegialitatea între decidenţii din judeţe şi pe colaborarea în dezvoltarea unor proiecte. Între acestea se vor afla studii de fezailitate pentru infrastructura rutieră şi feroviară, care apoi vor fi trimise la Bucureşti, pentru avizare.

Un proiect de mare însemnătate este o şosea rapidă, un fel de autostraă, cum spune primarul Chereceş, între Baia Mare şi Satu Mare. Această şosea se va prelungi spre Baia Sprie şi spre Sighetu Marmaţiei.

Lansarea noii alianţe va fi făcută în două locuri. Prima dată la Bucureşti, iar a doua oară la Bruxelles.

Asta cel puţin susţine edilul din Baia Mare, pentru că lucrurile se văd cu totul altfel dinspre Bistriţa-Năsăud.

Reporterii bistriţeni de la www.timponline.ro l-au contactat pe preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan. Acesta a rămas surprins, zicând că nu a fost anunţat de nimeni, în mod oficial, că judeţul său va face parte din noua structură.

„Am citit prin ziare, dar nu m-a contactat nimeni. Eu nu sunt fan al acestor asocieri care, în opinia mea, au tentă politică fiindcă nu poate fi vorba de accesarea de bani europeni prin astfel de structuri”, a conchis Radu Moldovan.

Andreea Balan a facut vlog in spital! VIDEO incredibil: Vreau morfina, ca MOR! Ti se RUPE sufletul...

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI