După decenii de tăcere: Poveşti picante de la Casa Albă, într-o nouă carte

După decenii de tăcere: Poveşti picante de la Casa Albă, într-o nouă carte

În cartea sa "Inside the Private World of the White House," Kate Andersen Brower a reuşit să strângă o serie captivantă de momente din intimitatea preşedinţilor celor care s-au perindat de-a lungul timpului la Casa Alba

Istorioarele din culise sunt povestite de personalul de la Casa Albă, care a fost martor atât la singurătatea preşedintelui Nixon atunci când el s-a confruntat cu punerea sub acuzare, cât şi la situaţia imposibilă când Hillary Clinton s-a aflat la izbucnirea scandalului sexual, relatează The Washington Post.

Deţi nu a existat niciodată o politică formală care impune ca personalul să păstreze secrete amănuntele ce ţin de intimitatea celor care pentru unul sau două mandate au numit Casa Albă drept "acasă", de cele mai multe ori a fost o lege nescrisă pentru angajaţi. În plus, se pare că n-au fost mulţi aceia care s-au deranjat cu adevărat să-i întrebe despre acele timpuri.  

James Jeffries, unul dintre majordomii care lucrează încă part-time de la Casa Albă, a fost deschis să cooperete cu Kate Andersen, după ce şi alţi prieteni ai săi au vorbit cu ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Intenţionam să scriu într-o zi o carte cu experienţa mea la Casa Albă", a explicat James Jeffries, care a lucrat pentru 11 de președinți și care are nouă rude care au lucrat cu el. "Când a sunat, m-am spus că este o bună ocazie să povestesc astfel ce doream să spun", a adăugat el.

Cartea scriesă de Brower este atât un omagiu adus celor care sunt mereu în spatele scenei, care se îngrijesc de curăţenie şi de buna funcţionare, cât şi o colecţie se sfaturi. În plus conţine momente de criză şi modul în care s-au descurcat protagoniştii de la Casa Albă, cât şi obiceiuri ciudate ale preşedinţilor, remarcabile frânturi şi intimitatea acestora.

Kate Andersen Brower, fostul reporter pentru Bloomberg, a mărturisit că ideea acestei cărţi i-a venit în urmă cu doi ani. În timpul unei mese la care fusese invitată de  Michelle Obama, modul familiar în care prima doamnă discuta cu majordomul i-au atras atenţia. Acela a fost începutul. Au urmat interviuri cu cei care se pensionaseră, de la aprozi, bucătari, florari, cameriste, majordomi, portari, pictori şi mulţi mulţi alţi membrii din personalul reşedinţei prezidenţiale.

Christine Limerick, una din menajeră a mărturisit că a participat la acest proiect pentru că a dorit ca oamenii să poată vedea ce se află şi dincolo de cortină.

"Oamenii nu prea stau să se gândească că preşedintele şi familia sa trec şi ei prin momente, aşa cum o face toată lumea", a explicat Limerick.

Potrivit staff-ului, cei care au fost cei mai familiari şi mai îndrăgiţi de personalul de la Casa Albă au fost George HW Bush şi Barbara Bush. Ea vizita des sera pentru a se interesa de flori, el nu se dădea în lături să joace potcoave cu personalul.

Familia Bush avea de obicei nevoie de ajutor, dar ştiau cum să ceară acest lucru. Familiile Clinton şi Obama aparţineau clasei de mijloc şi au fost mai distante cu personalul, a puncat Brower, în cartea sa.

Dar personalul majordom mare parte afro-american a simțit o "înțelegere nerostită și respect" pentru preşedintele Obama, deoarece acesta cunoştea realitatea de de a fi negru în America, a punctat Kate Andersen Brower, care a relatat experiența unui portar care a alergat la al doilea etaj al reşedinţei în timpul mandatului preşedintele Obama. Era foarte târziu.

El povesteşte că dintr-o dată l-a auzit pe președintele Obama că spune: "Am primit asta" şi dintr-o dată s-a auzit R&B, Mary J. Blige. Președintele i-a mai zis:"Pun pariu că nu aţi mai văzut aşa ceva în această casă, nu?"

Pe de altă parte, personalul a constatat că președintele Lyndon Johnson poate fi foarte dificil. Obsesia lui Johnson era de a avea o cabină de duș complexă instalată la Casa Albă, care să întrunească specificațiile sale detaliate. A fost nevoie de duze care să împroaşte apa cu mare presiune, Pentru că unul din jeturi a tâşnit direct către penisul preşedintelui, l-a făcut pe acesta să îl boteze drept "Jumbo".

Personalul a reuşit, în cele din urmă să satisfacă cererile preşedintelui Lyndon Johnson, dar maistrul Reds Arrington a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare din cauza unei caderi nervoase, a scris Brower, care a vorbit cu văduva acestuia, Arrington Margaret.

Clinton a fost un alt prezidenţiabil care a cam dat bătăi de cap personalului, asta din cauza procupării familiei pentru viaţa privată. Familia Clinton a schimbat sistemul de telefonie cu circuit interior, astfel că nu putea fi dat apelul prin centrală. Preocupările lor au sporit după izbucnirea scandalului sexual în care a fosz implicat preşedintele.

Florăreasa Ronn Payne a povestit că în timp ce se ocupa de aranjamente florale în apartamentul prezidenţial, de la al doilea etaj, a ajuzit cu un obiect creu a fost aruncat spre Clinton: "A fost o cascadă de cuvinte în limbaj vulgar. . . . Când ești cuiva intern, știi ce se întâmplă", a spus Payne.

Cofetarul Roland Mesnier a povestit că atunci când avea o zi foarte stresantă Hillary Clinton îl suna să îi ceară să facă tortul ei favorit: "Cu voce mică, departe de tonul ei obișnuit puternic şi sigur pe sine, ea mă întreva: "Roland, pot avea tort cafea în seara asta?".