Evenimentul Zilei > International > După ce a primit 1,4 milioane de refugiaţi, regina Rania a Ioradniei strigă DISPERATĂ la Europa: Nu închideţi uşa din frica de necunoscut | VIDEO
După ce a primit 1,4 milioane de refugiaţi, regina Rania a Ioradniei strigă DISPERATĂ la Europa: Nu închideţi uşa din frica de necunoscut | VIDEO

După ce a primit 1,4 milioane de refugiaţi, regina Rania a Ioradniei strigă DISPERATĂ la Europa: Nu închideţi uşa din frica de necunoscut | VIDEO

Regina Rania a Iordaniei a ţinut ieri un discurs la Berlin în care a făcut apel către Europa să ajute mai mulţi refugiaţi sirieni, şi să nu “închidă uşa din frica de necunoscut”.

În vârsta de 45 de ani, regina Iordaniei a vorbit la “Federal Foreign Office”, în faţa unei audienţe formate din 400 de politicieni şi diplomaţi, inclusiv cancelarul Germaniei, Angela Merkel – unde i s-a înmânat premiul pentru activitatea extraordinară în afacerile externe, Whalter Rathenau.

Ea a vorbit despre contribuţia Iordanului în gestionarea crizei refugiaţilor sirieni şi a cerut “soluţii excepţionale” pentru ce a descris ca fiind “o criză de o magnitudine excepţională”.

“A refuza drepturile de bază a refugiaţilor reprezintă un risc de a crea o generaţie înfrântă şi deziluzionată”, a spus regina.

Iordania este în prezent “casă” pentru un număr de 1,4 milioane de refugiaţi – 20% din populaţia ţării – dintre care mulţi trăiesc în tabere aproape de graniţa de nord a ţării din Orientul Mijlociu.

Europa  a văzut, estimat, 350.000 migranţi, mulţi dintre refugiaţi fiind din Siria şi ajungând doar în ultimele şase luni, în timp ce Germania spune că se aşteptă să primească în jur de un milion de noi refugiţi acest an.

Regina Iordanei a vorbit şi despre etichetarea acestor oameni: “În loc să se facă apel la un val fără precedent de bunătate umană, unele segmente ale societăţii au folosit, în schimb, cuvinte noi şi urâte “.

“Dezbrăcaţi de definiţia lor adevărată, sunt pomeniţi cu denumiri tăioase, de parcă unele vieşi sunt mai puţin importante decât altele. Invadatori. Străini jefuitoare. Sau mai rău.

Acest lucru este periculos. Cu timpul, etichetele ascund umanitatea unei persoane, şi permite să se strecoare suspiciune, să se construiască lipsa de toleranţă”.

Din cei 1,4 milioane de refugiaţi nou-veniţi în Iordania, o valoare estimată la 630,000 sunt înregistraţi – cea mai mare parte din Siria, dar şi din Sudan, Somalia şi Yemen.

Arabia Saudită a primit aproximativ 2,5 milioane de sirieni de la izbucnirea conflictului, a comunicat un oficial din cadrul Ministerului Saudit de Externe, săptămâna trecută, ca reacţie la sugestiile că statele bogate din zona Golfului Persic ar trebui să facă mai mult pentru refugiaţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: