Evenimentul Zilei > International > După ce a făcut harta Pământului, Google își face propriul oraș
După ce a făcut harta Pământului, Google își face propriul oraș

După ce a făcut harta Pământului, Google își face propriul oraș

Gigantul american își construiește un oraș, în apropiere de sediul său social din Silicon Valley.

Din meniu fac parte parcuri, restaurante și locuințe accesibile. Este vorba de un nou campus cu alură de oraș pe care Google vrea să-l ridice în Silicon Valley.

Compania a dezvăluit luna aceasta propunerea sa pentru Middlefield Park, un campus situat pe o suprafață de 40 de acri reamenajat în orașul Mountain View, California, unde se află sediul central Google.

Planul include o rețea de parcuri, spații comerciale, spații de birouri și chiar o piscină publică și un teren de sport.

Gigantul tehnologic intenționează să adauge până la 1.850 de unități rezidențiale, iar compania spune că 20% din aceste unități vor fi locuințe la prețuri accesibile.

Construcția de locuințe urmează unui  angajament de 1 miliard de dolari pe care Google l-a luat anul trecut pentru locuințe în zona golfului San Francisco, care a inclus realocarea unora dintre proprietățile sale pentru a crea 15.000 de case noi, la diferite niveluri de venit, inclusiv case pentru familii cu venituri mici și medii.

Noile planuri ale campusului Google  vin într-un moment în care viitorul clădirilor de birouri este incert.

Niciuna dintre marile companii de tehnologie nu și-a trimis angajații înapoi la muncă în Statele Unite, pe fondul pandemiei Covid-19 care continuă să lovească greu această țară.

Google nu-și forțează companiile să se întoarcă la muncă până în iulie 2021.

Dar Google nu este singurul care își reafirmă angajamentul față de birouri. Amazon a anunțat luna trecută planuri de extindere a spațiului său fizic de birouri în șase „hub-uri tehnologice” din Statele Unite, investind 1,4 miliarde de dolari pentru construirea birourilor și adăugând 3.500 de locuri de muncă.

Și Facebook a semnat, în luna august,  un acord pentru un nou spațiu uriaș de birouri în clădirea Farley din New York, scrie Business Insider.

Acest spațiu de birouri se întinde pe 730.000 de metri pătrați și Facebook a spus la momentul respectiv că va fi folosit pentru extinderea operațiunilor de inginerie ale companiei în New York.