Chiriță a fost votat cu 15 voturi „pentru” și 7 voturi „împotrivă” în funcția de președinte al ANRE, Nagy Bege Zoltan cu 17 voturi „pentru” și 7 „abțineri” în funcția de vicepreședinte ANRE.  Sulger Cornelia și Gheorghe Gabriel Gheorghe au fost votați fiecare cu 15 voturi „pentru”  și 7 voturi „împotrivă” în calitate de membri ANRE.

Chiriță a fost desemnat să conducă timp de cinci ani ANRE. Acesta va prelua funcția de conducere de la Niculae Havrileţ, al cărui mandat încetează în data de 23 octombrie.

Acesta se află la al patrulea mandat de deputat, ocupând această funcție încă din 2000, fiind ales pe listele PSD Argeș. Chirița și-a început cariera în 1981 ca electrician la IDEB. În perioada 1990-2000 a fost președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Electricitate "Univers", iar in perioada 1990-2011 președintele Sindicatului Liber Independent "Energia". Înainte de a ajunge parlamentar, a fost vicepreședintele Blocului Național Sindical.

Alegerile unor noi membri vin în contextul în care preţul la energia electrică a urmat un trend ascendent în ultimele luni, în vară preţurile sărind considerabil de 200 lei/MWh. Marţi, de exemplu, energia costa 239,38 lei/MWh pe piaţa PZU, una dintre platformele de tranzacţionare de pe bursa OPCOM, conform Ziarului Financiar.