Evenimentul Zilei > Justitie > Dumitru Bucșaru și complicii, reținuți pentru distrugere
Dumitru Bucșaru și complicii, reținuți pentru distrugere

Dumitru Bucșaru și complicii, reținuți pentru distrugere

Dumitru Bucşaru, patronul complexului Green City, a fost reţinut alături de Alexandru Oprea Picu şi Alexandru Petre, aceştia urmând să fie prezentaţi, mâine, cu propunere de arestare preventivă, la Judecătoaria Cornetu.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, persoanele în cauză ar fi contractat un credit bancar, în valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale lichidatorului judiciar", potrivit unui comunicat al Poliţiei Ilfov.

Dumitru Bucşaru este suspectat şi de distrugere, întrucât după intrarea în insolvenţă a societăţii Green City Construct, controlată de omul de afaceri, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila şi centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.

Prejudiciu aproape recuperat

În urma percheziţiilor, dintre aceste bunuri au fost recuperate aproximativ 30 la sută. Mai multe centrale termice, instalaţii sanitare şi uşi au fost găsite la locuinţa vărului omului de afaceri, Ion Bucşaru, ridicat, la rândul său, de poliţişti, au mai spus sursele citate. Prejudiciul produs în acest dosar a fost estimat, până în prezent, la 1,5 milioane de lei.

Poliţiştii ilfoveni au făcut, joi, în acest dosar, percheziţii în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Giurgiu, la locuinţele suspecţilor şi la societăţile comerciale controlate de aceştia, fiind conduse la audieri şase persoane. Dumitru Bucşaru este fostul patron al clubului Unirea Urziceni şi este cunoscut drept un apropiat al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea. Green City este un ansamblu rezidenţial dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, în localitatea ilfoveană 1 Decembrie. Green City Construct este controlată de Dumitru Bucşaru şi de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucşaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City şi Comaico, potrivit datelor din 2011 de la Registrul Comerţului.