Dublă sărbătoare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Inuagurarea noului sediu și locul I, pe țară, la trimiterile în judecată
- Feri Predescu
- 12 februarie 2016, 16:10
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (PTC) are un nou sediu, refăcut, după șase ani, pe vechiul amplasament din centrul orașului. Inaugurarea a avut loc, astăzi, odată cu bilanțul activității pe 2015 care a arătat că PTC se situează pe primul loc în țară la numărul de rechizitorii întocmite de procurorii constănțeni.
Lucrările de execuție la noului sediu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au costat 10 milioane de lei, potrivit primprocurorului Ștefan Gigi Valentin. La inaugurare au participat vicepreședinte CSM, Luminița Palade, primadjunctul procurorului general, Bogdan Licu, consilierul CSM Nicolae Dan Chiujdea, procurorul general al Pparchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Elena Grecu, reprezentanți ai principalelor instituții colaboratoare, precum și mai mulți procurori pensionari.
Este un sediu modern, cu trei etaje, care pe lângă spațiile de la parter, destinate arhivei, mai cuprinde un număr de 70 de birouri de procuror unde își desfășoară activitatea procurorii, grefierii, specialiștii antifraudă. Parchetul Tribunalului Constanța dispune și de o sală de recunoaștere din grup. Are și o sală în care angajații servesc masa. “Procurorii stau singuri în birou, își desfășoară activitatea în condiții optime. Nu mai e ca în sediul închiriat unde era înghesuială și timpul nu era folosit integral”, a explicat primprocurorul PTC, Ștefan Gigi Valentin.
În urma analizei situației statistice la nivelul Ministerului Public s-a concluzionat că Parchetul Tribunalului și Parchetul Judecătoriei Constanța au fost cele mai eficiente unități din țară, în 2015, întocmind cele mai multe trimiteri în judecată. 312 rechizitorii au fost intocmite de Parchetul Tribunalului și 1118 decătre procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, “fiind singura unitate de parchet din țară care a depășit numărul de 1000 de rechizitorii iar depășirea mediei naționale la rechizitorii, la trimiteri în judecată, s-a făcut cu 210%”.