DRUMURI INTERZISE. Vezi care sunt arterele afectate de alunecări de teren

DRUMURI INTERZISE. Vezi care sunt arterele afectate de alunecări de teren

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că mai multe drumuri din ţară sunt afectate de alunecările de teren iar circulaţia este fie închisă, fie îngreunată.

Poliţia Rutieră a anunţat care sunt drumurile pe care nu se poate merge sau pe care se circulă cu dificultate: - în judeţul Vâlcea, traficul rutier este deviat de pe DN7CC (Centura Călimăneşti) pe DN7, prin staţiune, din cauza unor lucrări de consolidare şi de refacere a părţii carosabile. Se estimează că acestea vor fi finalizate în jurul orei 16:00. Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, pe DN7CC, la kilometrul 2+400 de metri, s-a produs o tasare a suprafeţei carosabile, iar în zonă autovehiculele au circulat pe o bandă, alternativ.

În urma precipitaţiilor din ultima perioadă şi ca urmare a fenomenului de îngheţ-dezgheţ, s-au produs şi alte alunecări de teren care au afectat traficul rutier: - în judeţul Mehedinţi au avut loc căderi de pietre pe DN57 Orşova – Moldova Nouă, la kilometrul 61, iar traficul rutier s-a desfăşurat pe o bandă, alternativ. Pe DN67D Băile Herculane – Baia de Aramă s-au produs, zilele trecute, alunecări de teren în două zone, iar traficul rutier s-a desfăşurat pe o bandă. În această dimineaţă, circulaţia a fost reluată în condiţii normale.

- în judeţul Caraş-Severin, din cauza unei alunecări de teren a fost închisă varianta de ocolire Domaşnea. Autovehiculele circulă pe DN6, pe vechea rută;

Ne puteți urmări și pe Google News

- în judeţul Sibiu, pe DN7C-Transfăgărăşan, în apropiere de Bâlea-Cascadă (km 130+800 metri), mai mule pietre şi stânci s-au desprins de pe versant, iar circulaţia pe tronsonul Bâlea Cascadă – Cârţişoara a fost întreruptă în câteva rânduri. Lucrătorii de la drumuri au reuşit să creeze un culoar îngust care a permis turiştilor aflaţi în minivacanţa de Paşti la Bâlea-Lac sau Bâlea-Cascadă să plece către casă. Având în vedere că acel culoar poate fi acoperit în orice moment de grohotiş, poliţiştii şi lucrătorii de la drumuri nu permit accesul către Bâlea-Cascadă, cu excepţia cazurilor de urgenţă. Facem precizarea că Transfăgărăşanul este închis în fiecare an, în perioada 1 noiembrie – 30 iunie, pe tronsonul Bâlea-Cascadă (judeţul Sibiu), km 130+800 metri – Piscu Negru (judeţul Argeş), km 104.

De asemenea, în judeţul Suceava, pe DN17A, două poduri situate pe tronsonul Paltinu – Vatra Moldoviţei – Ciumârna au fost afectate de creşterea debitului râurilor pe care le traversează. A fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu către vama Siret este DN17 Câmpulung Moldovenesc – Suceava, DN2 Suceava – Siret.

Având în vedere că până mâine, la ora 9.00, este în vigoare o informare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ploi şi intensificări ale vântului, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei şi să mărească distanţa în mers între autovehicule