Totul s-a întâmplat extrem de repede, în decursul unui singur an. Inițial, aceștia și-au găsit fata cea mare moartă în pădure, iar în Vinerea Mare i-a părăsit și băiatul cel mic.

Deşi există încă mult mister în jurul morţii fiicei celei mari a familiei Unchiaşu din Oteşani – Vâlcea, procurorii au concluzionat că este vorba despre sinucidere. Fata a plecat de acasă sub pretextul că se duce după îngheţată şi nu s-a mai întors, fiind căutată zile în şir, dar a fost găsită, după aproximativ o săptămână, spânzurată în pădure.

La aproximativ un an distanţă, mama şi fratele acesteia au fost victimele unui accident rutier chiar în faţa casei. Grav rănit, micuţul de 4 ani a murit o oră mai târziu.

Găsită după o săptămână, fără suflare, în pădure

Tragediile au început în luna mai a anului trecut când Denisa, o adolescentă de 15 ani, căreia apropiaţii îi spuneau Suzy, a plecat de acasă într-o după-amiază de sâmbătă, 9 mai. Le-a spus alor săi că se duce să-şi ia îngheţată şi nu s-a mai întors.

Ulterior, în timpul anchetei avea să se afle şi motivul real al plecării sale. Vecina sa, o altă adolescentă cu care învăţa la aceeaşi şcoală, Liceul „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, i-a propus să meargă împreună cu prietenul ei şi un alt amic, în islaz, să se distreze.

Suzy îi cunoştea pe amicii Georgianei, chiar şi pe cel care venise special pentru ea, din altă comună şi care era tatăl a trei copii la 33 de ani. S-a lăsat convinsă cu „un pachet de ţigări”, aveau să spună amicii, la audieri.

Se mai întâlniseră cu câteva săptămâni înainte, în aceeaşi formulă. În islazul de la marginea comunei au mai venit şi alţi doi bărbaţi, unul dintre ei Pelicanu´, pe care Suzy îl cunoaştea foarte bine.

Din declaraţiile celor care au participat la petrecerea din islaz reiese că s-au băut beri, chiar şi cele două minore au consumat alcool, s-a fumat, s-au făcut glume şi s-a dansat. Ba chiar la un moment dat, Suzy a început să facă striptease prin trapa unei maşini, scene pe care „Pelicanu´ le-a imortalizat pe telefon, după cum avea să se descopere ulterior. Spectacolul a fost oprit de proprietarul maşinii, cel cu care Suzy a plecat apoi, sub pretextul că merg să cumpere ţigări.

Acesta avea să susţină în timpul anchetei că s-a plimbat cu adolescenta în jur de o oră, s-au întors la islaz dar acolo nu mai era nimeni, aşa că a condus-o pe fată până în apropierea caselor.

Numai că trupul neînsufleţit al acesteia a fost descoperit sus pe deal, la jumătate de kilometru depărtare de locul distracţiei, ca şi cum fata în loc să se ducă acasă s-a întors spre locul unde petrecuse.

Încă un an, încă o dramă

În Săptămâna Patimilor, pe 30 aprilie, la un an distanţă de prima tragedie, mama şi frăţiorul Denisei au fost victimele unui accident rutier. Se aflau pe drumul din faţa casei, când un tânăr de 18 ani, din Râmnicu Vâlcea, i-a lovit cu maşina. Se pare că cel mic, în vârstă de 4 ani, ar fi sărit în faţa maşinii, iar şoferul încercând să evite coliziunea a lovit-o şi pe mama acestuia.

Deşi transportat la spital, micuţul a murit la o oră după accident. Trupul său neînsufleţit a fost adus acasă sâmbătă, 1 mai. Şi mama lui a suferit o serie de leziuni. S-a externat cu o mână şi un picior în ghips. Copilul va fi înmormântat luni, 3 mai, potrivit apropiaţiilor.