Evenimentul Zilei > International > Dramă printre românii din Italia. Badantă găsită moartă în casa familiei la care lucra
Dramă printre românii din Italia. Badantă găsită moartă în casa familiei la care lucra

Dramă printre românii din Italia. Badantă găsită moartă în casa familiei la care lucra

Dramă în rândul românilor din Italia, după ce o badantă a fost găsită moartă în locuința familiei la care a lucrat până de curând.

Dramă printre românii din Italia.

O româncă a fost găsită moartă, în Italia, în casa în care a lucrat ca îngrijitoare. Femeia avea 50 de ani și a fost găsită de proprietarii casei.

Badanta româncă, în vârstă de 50 de ani locuia în casa unui bătrân pensionar pe care l-a îngrijit, în Alezio, provincia Lecce, regiunea Puglia, Italia.

Potrivit presei italiene, bătrânul de care avea grijă femeia a murit în urmă cu aproape o săptămână, la vârsta de 98 de ani. După înmormântarea acestuia, badanta româncă a primit permisiunea familiei să mai locuiască în casă o perioadă. Dat fiind situația, familia a acceptat să rămână până urma să-și găsească un alt loc de muncă.

Alarma a fost dată de fiica româncei care a încercat să ia legătura cu ea prin telefon. Cum femeia nu răspundea, aceasta a alertat proprietarii locuinței, rugându-i să verifice dacă totul este în regulă. S-a întâmplat sâmbătă.

Badantă găsită moartă în casa familiei la care lucra

Mergând la adresă, proprietarii au descoperit corpul neînsuflețit al femeii, așezat la masă, în bucătărie. Se pare, conform primelor informații prezentate de paramedicii solicitați în ajutor că badanta româncă a suferit un infarct.

Ea s-a stins singură, dat fiind că nimeni nu se afla în apropiere să-i acorde primul ajutor.

Potrivit publicației Stiri Diaspora, care a prezentat povestea, același destin l-a avut și mătușa femeii. În urmă cu doar câteva luni, aceasta a fost găsită fără viață în casa în care licra, tot în Alezio.

Dramă printre românii din Italia

În urmă cu câteva săptămâni a avut loc un caz similar, tot în Italia. O îngrijitoare româncă a murit în spital, după ce a fost luată cu ambulanța de la locul de muncă. Femeia era originară din Ploiești, iar anunțul cu privire la decesul ei a fost făcut de apropiați.

„Cu adâncă durere anunțăm că a încetat din viață, într-un spital din Milano, o compatrioata de a noastră, Carmen Elena G. din orașul Ploiești. A stat la locul de muncă, la familia unde era badantă, până a luat-o salvarea. Mergi în pace dragă noastră. Condoleanțe familiei îndurerate!

Dragele mele, aveți grijă în primul rând de voi! Restul poate să aștepte, dar sănătatea este cea mai importantă. Nu stați să îndurați până nu mai este nimic de făcut, nu se merită să plătim cu viață“, au transmis apropiații femeii pe un grup de socializare.

În luna septembrie a anului trecut, altă româncă a fost găsită moartă la Castellammare di Stabia, în regiunea Campania. Femeia a murit, tot din cauza unui infarct, în casa bătrânei pe care o îngrijea. Autoritățile italiene au stabilit că badanta s-a simțit rău și a suferit un atac de cord.