Dragoste pe interes. Zeci de norvegieni și danezi înșelați de ”amanta” româncă. Ce le făcea tânăra
- Georgeta Petrovici
- 16 iunie 2017, 12:27
Peste 4.000 de euro a expediat spre România un norvegian de 40 de ani ca să își sprijine ”iubita”. Fata îi spunea ba că vrea să vină al el și nu are bani de avion, ba că a luat amendă rutieră și nu poate plăti etc. Norvegianul a crezut-o de fiecare dată și a trimis bani. În cercul de prieteni îl numea ”Prostul”. La fel le spunea și celorlalți, căci nu exista, în viața ei, un singur fraier, ci mai mulți bărbați păcăliți.
Fata a intrat pe piață la 19 ani. Împreună cu doi prieteni buni, au pus la punct ”afacerea” vieții lor: să aburească străini, și să îi tapeze de bani. Cei trei nu erau iubiți, dar se sprijineau în vederea câștigului. Fata era săgeata care lovea direct în inimile nordicilor pe care-i cucerea folosind un site de profil, www.travelhostdate.com. Apoi invoca motive ca să ceara bani de la ei.
Sursele EVZ arată că în plasa timișorenilor au căzut aproximativ 30 de bărbați din Norvegia și Danemarca, care au trimis spre Timișoara, prin serviciile de transfer financiar rapid peste 33.000 de euro și 72.000 de lei.
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. Timișoara au efectuat patru percheziții, în județele Timiș și Vâlcea, pentru destructurarea acestei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciune. ”Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 3 persoane, cu vârste între 23 și 32 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și înșelăciune. În fapt, în cursul anului 2015, unul dintre membrii grupării, o femeie de 23 de ani, ar fi intrat în dialog cu un cetățean norvegian, prin intermediul unui site de socializare, iar după o perioadă discuțiile ar fi luat o turnură privată și, sub diferite pretexte, bărbatul ar fi fost determinat să trimită bănuiților diferite sume de bani. Banii au fost remiși prin intermediul serviciilor de transfer rapid”, transmit polițiștii timișoreni.
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2 laptopuri, o tabletă, un aparat foto, 4 telefoane mobile, carduri de memorie, cartele telefonice și dispozitive optice de stocare a datelor.
Cei în cauză au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. Timișoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale.