Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă, somați să prezinte bugetul pe 2019

Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă, somați să prezinte bugetul pe 2019

Guvernul a intrat în noul an fără să adopte Legea bugetului. Președintele PNL, Ludovic Orban, a trimis, ieri, o scrisoare deschisă către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, către președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și premierului Viorica Dăncilă, prin care îi somează să înceapă dezbaterile publice pe Legea bugetului de stat și să o adopte într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

 

 

„Din incompetența voastră, anul 2019 începe cum nu se poate mai prost pentru români. Activitatea principalelor instituții ale statului și a autorităților locale este afectată negativ de absența bugetului de stat. Ați călcat în picioare obligația legală de a înainta Parlamentului proiectul legii bugetului de stat și a bugetului de asigurări sociale până la data de 15 noiembrie 2018. Ca urmare a acestui fapt principala lovitură o resimt companiile care nu știu la ce noi taxe și impozite să se mai aștepte care pot apărea în proiectul legii bugetului de stat pentru 2019 și nu-și pot construi planurile de afaceri pentru acest an”, spune liberalul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele PNL susține că deciziile guvernanților afectează pensionarii și bugetarii și că proiectul de buget nu este prezentat pentru că nu există fonduri. „Recunoașteți că nu sunteți în stare să prezentați un proiect de buget pentru 2019 pentru că situația finanțelor publice este dezastruoasă și încercați cu disperare să măsluiți datele oficiale și să înșelați opinia publică și partenerii europeni”, transmite Orban.