Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: pentru redefinirea familiei în Constituție trebuie să ajungem la referendum
Dragnea: pentru redefinirea familiei în Constituție trebuie să ajungem la referendum

Dragnea: pentru redefinirea familiei în Constituție trebuie să ajungem la referendum

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că e nevoie să se ajungă la referendum în ceea ce priveşte redefinirea familiei pentru că este o chestiune cerută de 3 milioane de români, susţinând că îşi asumă să fie considerat conservator la Bruxeles din această cauză.

Nu din cauza mea se întârzie lucrurile, ci pentru că acea lege a fost atacată la Curtea Constituţională de persoane importante, nu vreau să dau nume acum. La Bruxelles sunt catalogat ca un conservator pentru că susţin o iniţiativă semnată de milioane de români, eu nu cedez. Nu spun să facem ceva împotriva unei minorităţi, susţin parteneriatul civil, dar o iniţiativă semnată de atâtea milioane de români nu poate fi tratată fără importanţă”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD spune că treabuie să ajungem la referendum.

„Şi eu susţin ca să ajungem la referendum şi cu toate piedicile instituţionale puse vom ajunge în aşa fel încât să putem genera un referendum, şi atunci românii să se pronunţe”, a arătat liderul PSD.  

Liviu Dragnea a arătat că voința poporului contează.

Şi după ce pronunţă românii, atunci putem discuta, putem accepta toate criticile. Dar dacă cumva românii se pronunţă într-un fel care îi deranjează pe alţii, atunci ce or să spună? Că poporul român e conservator? Şi or să ne pedepsească pe toţi?”, a întrebat acesta, citat de Agerpres.

În România, revizuirea Constituţiei se poate face numai după aprobarea modificărilor printr-un referendum. În prezent, Constituţia României prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

Dar, Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, o iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa cetăţenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliţia pentru Familie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: