Evenimentul Zilei > Actualitate > Dragnea, executat de Iohannis? Ce știe un fost ministru al Justiției
Dragnea, executat de Iohannis? Ce știe un fost ministru al Justiției

Dragnea, executat de Iohannis? Ce știe un fost ministru al Justiției

În ziua în care a fost eliberat din penitenciar, Liviu Dragnea a făcut vâlvă cu declarații incendiare. Cătălin Predoiu, fost ministrul al Justiției, a reacționat.

După ce a fost eliberat din pușcărie, Liviu Dragnea a afirmat, printre altele, că în spatele condamnării sale stă un ordin ce a venit de la președintele Klaus Iohannis. În replică, fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a negat acuzația venită de la Dragnea.

E o declaraţie incorectă, nu am fost interesat şi nu am făcut comentarii legate de niciun dosar al vreunui deţinut al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a arătat cu degetul spre președintele Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu

Am luat act de declaraţia făcută la ieşirea din penitenciar de către Liviu Dragnea, condamnat penal recent liberat condiţionat, făcută la adresa subsemnatului şi o dezmint categoric. E o declaraţie incorectă, nu am fost interesat şi nu am făcut comentarii legate de niciun dosar al vreunui deţinut al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, inclusiv cel al lui Liviu Dragnea”, a scris Cătălin Predoiu pe contul de Facebook.

După eliberare, Liviu Dragnea i-a acuzat pe şefii Penitenciarului Rahova de „abuzuri” în legătură cu pedeapsa primită după ce a dat în 2020 un interviu la Realitatea TV. El a susţinut că preşedintele Iohannis că a dat „comandă” pentru sancţionarea sa, invocând o presupusă mărturisire a ex-ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu faţă de avocata sa, Flavia Teodosiu.

„La mine a fost o comandă de sus, a fost o comandă foarte clară”

„Am avut aprobarea penitenciarului pentru interviul la Realitatea, am avut acces, mim s-a pus la dispoziţie toată tehnica penitenciarului, ora a fost stabilită de penitenciar. (…) Cei care conduc penitenciarul Rahova astăzi trebuie să dea socoteală pentru toate abuzurile pe care le-au făcut (…). La mine a fost o comandă de sus, a fost o comandă foarte clară. Flavia (n.r. – avocata Flavia Teodosiu) mi-a spus că i-a spus Predoiu, când era ministrul Justiţiei, până să vină Stelică ăsta la Justiţie, că totul vine de la Iohannis”.

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au admis, joi, cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiţionată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: