"Este mult prea devreme să discutăm asta, dar ceea ce am discutat eu cu doamna Firea, atunci când împreună am hotărât această candidatură (n.r. la Primăria Generală a Capitalei), nu cred că ne-ar da această posibilitate, pentru că respectăm foarte mult bucureştenii şi nu cred că e bine să folosim postul de primar general ca o trambulină personală pentru cineva. Dar, repet, mai este mult până atunci", a declarat Dragnea, azi, la Antena 3, întrebat dacă Gabriela Firea, primar general al Capitalei, va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Pe de altă parte, el a dezminţit informaţiile apărute în presă, potrivit cărora ALDE ar fi 'principalul său duşman', subliniind că partidul pe care îl conduce speră să facă o majoritate alături de această formaţiune după alegerile parlamentare.

"Vreau să infirm că aş fi spus la Comitetul Executiv că cel mai mare duşman al nostru este ALDE. O prostie mai mare ca asta, n-am putut să aud. Le-am spus colegilor că, dincolo de obiectivul principal care este obţinerea unui scor bun la parlamentare, un alt obiectiv este ca ALDE să intre în Parlament şi pentru asta suntem dispuşi să-i ajutăm cu tot ce putem. Oriunde am avut posiblitatea, am făcut alianţe peste tot în judeţe, am o relaţie foarte bună cu domnul Tăriceanu şi cu Daniel Constantin şi este o formaţiune cu care sper şi dorim să facem majoritatea după alegerile parlamentare din toamnă", a subliniat liderul PSD.