Evenimentul Zilei > Justitie > DRAGNEA RESPINGE ACUZAŢIILE DNA: „Eu zic să avem răbdare să discutăm pe probe” ÎNŢEPĂTURĂ şi pentru Guvernul Tudose
DRAGNEA RESPINGE ACUZAŢIILE DNA: „Eu zic să avem răbdare să discutăm pe probe” ÎNŢEPĂTURĂ şi pentru Guvernul Tudose

DRAGNEA RESPINGE ACUZAŢIILE DNA: „Eu zic să avem răbdare să discutăm pe probe” ÎNŢEPĂTURĂ şi pentru Guvernul Tudose

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat ultima vizită de la DNA, fiind convins că acest nou dosar pe numele său nu se bazează pe probe ci este doar o încercare de destabilizare a partidului pe care îl conduce.

Liderului PSD i s-a adus la cunoștință că are 5 capete de acuzare: două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de grup infracțional organizat. Prejudiciu: 21 de milioane de euro. Iată reacţiile acestuia cu privire la aceste acuzaţii.

„Astăzi am fost la DNA să-mi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru foarte mult în detalii… M-am uitat cu atenţie pe comunicat şi m-am uitat cu atentie pe dosar, e o poveste lunga, resping categoric toate acuazatiile, nu am legaturi financiare, patrimoniale cu acea societate (n.r. – Teldrum), mentin. In rest, o sa vedem in perioada urmatoare pe ce se bazeaza aceste afirmatii.

 

O parte din cele relatate astăzi au fost cercetate o dată. Nu ştiu dacă în 2001 a cercetat OLAF că în 2001 eu am făcut un grup infracţional. Am discutat de dimineaţă cu domnul Tăriceanu şi mi-a zis să rămân în continuare pe poziţie şi să ne continuăm Coaliţia.

Coaliţia nu este afectată, sunt afectat eu. Încerc să mă obişnuiesc, este un risc asumat în 2015, când am candidat pentru preşedinţia PSD. Am avut azi foarte multe mesaje în care toţi mi-au zis să nu cedăm şi să ducem la capăt.

Categoric nu mă consider vinovat şi sunt foarte curios ce grup infracţional am construit eu în 2001? Ieri, pe Gabi Petre l-am susţinut să fie preşedinte la TSD, un alt punct infracţional, am fost 2.000 şi ceva de oameni…

E bine să îi întrebaţi pe ei (n.r. – pe cei de la DNA) despre limbajul politic. Ei îl înţeleg foarte bine. În acelaşi timp ei ştiu foarte bine ce trebuie să facă.

Nu m-am gândit la demisie. Am avut şi primesc foarte multe mesaje pentru a nu ceda, ceea ce este important.

Nu mă interesează ce spune pe Facebook unul sau altul, mă interesează ce se discută în partid. Nu sunt de acord cu un miting pentru susţinerea mea, nu o să vreau niciodată asta, în schimb dacă se va organiza un miting pentru sprijinirea Guvernului o să fiu de acord, pentru că în aceste luni am primit multe reproşuri despre faptul că am blocat multe iniţiative. Piperea, dacă-l consiliază bine pe Tudose, poate să rămână în funcţie.

Veau să văd dovezile şi argumentele prin care DNA susţine aceste afirmaţii la adresa mea. S-a vorbit despre multe lucruri neadevărate în comunicatul DNA.

Cei mai în drept să răspundă despre problemele leului sunt cei de la Banca Naţională.

N-am accesat eu fondurile europene de 21.000.000 euro. Aceste proiecte au mai fost verificate şi s-a dat o decizie în instanţă favorabilă Consiliului Judeţean Teleorman.

Petre Pitiş şi Marian Fişcuci sunt celebri în presă. Sunt foarte cunoscuţi.

Snuteţi procuror? (n.r. – întrebare adresată jurnalistei care insista să afle dacă Dragnea îi cunoaşte pe cei menţionaţi mai sus) Sunt oameni care suferă pentru că cineva sau mai mulţi au generat şi generează aceste acţiuni împotriva mea. N-am făcut nici un grup infracţional. Am răspuns la această întrebare.

Din păcate am auzit şi eu zvonul cu dosarele pregătite împotriva PSD. Este un atac violent, miza fiind preluarea PSD. Sper să nu se întâmple asta, sper să se oprească.

Miza este tot politică. Vreau să văd dosarul OLAF. Vreau să văd pe ce se bazează. Eu zic să avem răbdare să discutăm pe probe. S-ar putea să ajung şi în instanţă.

Cei mai mari datornici, companii de stat, publicate de ANAF, informaţii false… De la Ministerul Finanţelor ştiu că suma datorată de companiile de stat este aproape egală cu aceea a companiilor private. Nicio firmă, privată sau de stat, nu îşi poate justifica o posibilă scădere a salariilor bazându-se pe Codul fiscal”, a declarat Dragnea în conferinţa de presă organizată luni după-amiază, după vizita de dimineaţă, de la DNA.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: