Un uriaș complot a fost pus la cale împotriva lui Trump de către administrația Obama, încă de la jumătatea lui 2016, de când a părut posibilă venirea sa la Casa Albă.
Documente declasificate pe 30 aprilie arată că Peter Strzok, fost șef al Direcției de Constraspionaj din FBI, a împiedicat închiderea anchetei privindu-l pe Michael Flynn, la începutul lui ianuarie 2017, deși Biroul Federal nu descoperise nici o dovadă sau informație împotriva lui.
Ulterior, Flynn a pledat vinovat pentru că a mințit anchetatorii în legătură cu discuțiile pe care le avusese cu diplomatul rus Serghei Kisliak.
În ianuarie 2020, Flynn a cerut retragerea pledoariei sale de vinovăție, după ce Departamenul american de Justiție a solicitat instanței condamnarea acestuia la o pedeapsă de până la șase luni.
Avocatul principal al lui Flynn, Sidney Powell, cere acum instanței respingerea dosarului, afirmând că FBI l-a tratat pe clientul său într-o manieră incorectă.
Un om de onoare
Michael Thomas Flynn are o îndelungată și frumoasă carieră.
A fost general-locotenent în armata americană, lucrând în sectorul informațiilor, și este coautorul unui raport publicat în 2010 în care critică comunitatea de informații pentru lipsa sa de înțelegere a contextului socio-economic al teatrului de operațiuni din Afganistan.
Cariera lui Michael Flynn se leagă mai ales de forțele armate, unde a îndeplinit numeroase misiuni în cadrul unor operațiuni convenționale, dar și misiuni speciale de informații la nivel înalt.
Pe 17 aprilie 2012, Barack Obama l-a numit director al Defense Intelligence Agency, serviciul de informații al Pentagonului.
Felul său deschis de a vorbi și lipsa de menajamente a afirmațiilor sale publice îi atrag o oarecare ostilitate din partea anturajului profesional, inclusiv printre cei din partea de sus a ierarhiei.
Își anunță demisia pe 30 aprilie 2014. Într-unul din ultimele interviuri ca șef al DIA afirma că se simte o voce solitară care susține că, în 2014, Statele Unite sunt mai puțin pregătite să facă față terorismului islamic decât erau înaintea atentatelor din 11 septembrie 2001.
Obama și ISIS
Flynn a declarat că a fost obligat să demisioneze deoarece a pus în discuție discursul public al administrației Obama că Al-Qaida era în degringoladă.
La scurt timp, din această „degringoladă” avea să apară ISIS.
În mai 2016, Michael Flynn apare ca unul dintre candidații la vicepreședinția SUA, pentru a face pereche cu Donald Trump. În cele din urmă, va fi preferat guvernatorul de Indiana, Mike Pence.
Este numit consilier pentru securitate națională chiar de la începutul președinției lui Trump, dar prins în capcana FBI (a se vedea mai jos) este constrâns să demisioneze pe 13 februarie 2017.
După demisie, Flynn devine una dintre țintele principale ale anchetei lui Robert Mueller, procurorul special însărcinat să verifice presupusa complicitate a lui Trump cu Rusia.
Pe 1 decembrie 2017, Mueller acceptă o negociere a pedepsei cu Flynn, acesta pledând vinovat pentru că, „intenționat și conștient”, a făcut „declarații false” pentru FBI despre două discuții cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kisliak.
Reproducem mai jos un articol de Marina Medvin din Townhall, cu titlul:
De ce l-a vânat FBI pe Michael Flynn?
Avocații lui Michael Flynn au depus săptămâna aceasta noi dovezi uluitoare care arată că agenții federali aveau intenția să îi întindă o capcană.
Recapitulare rapidă
În 2014, Obama l-a demis pe Michael Flynn din postul său de director al DIA, după ce tot el îl numise, fără să explice de ce.
Flynn a trecut în sectorul privat, pronunțându-se împotriva bonusurilor mari, o practică curentă printre politicieni.
Leading Authorities, Inc., o agenție care angajează oratori talentați pentru a susține conferințe și discursuri, l-a angajat pe Flynn pentru un discurs în Rusia, în 2015.
Aceeași agenție îl angajase pe Flynn și pentru a susține discursuri asemănătoare la Washington. Într-adevăr, agenția angajează oratori pentru o clientelă selectă din întreaga lume.
La două luni după discursul din Rusia, Flynn s-a alăturat campaniei electorale a lui Donald Trump.
Discursul lui Flynn din Rusia nu a avut nimic special, potrivit lui Jill Stein, o candidată la președinția SUA din partea Partidului Verde, care a stat la aceeași masă cu Flynn și cu Putin.
Acestui discurs din Rusia nu i s-a acordat importanță decât un an mai târziu, după ce echipa de campanie a lui Hillary Clinton a decis să-l exploateze politic împotriva lui Trump, ticluind o poveste despre un complot cu Rusia.
Mai târziu, în 2016, Trump l-a numit pe Michael Flynn consilierul său pentru securitate națională.
Echipa Statului Paralel
În acest timp, echipa Statului Paralel (Deep State), compusă din James Comey (director FBI), Andrew McCabe (director adjunct al FBI), Peter Strzok (șeful contrainformațiilor din FBI) și amanta sa, Lisa Page (avocat al FBI) elaborau un plan pentru a se debarasa de Trump și de echipa sa.
În panică față de posibilitatea ca un politician imprevizibil și netconformist ca Trump să fie ales, echipa Statului Paralel a pus la punct o „poliță de asigurare” (expresia folosită în discuțiile dintre ei – n.r.), pentru a se descotorosi unul câte unul de echipa Trump.
Erau gata să folosească toate mijloacele necesare pentru a-și asigura supraviețuirea în Statul Paralel, păstrându-și accesul la o putere care rămânea în umbră.
Audierea
Discuția telefonică a lui Michael Flynn cu ambasadorul rus nu a încălcat nici o lege. La urma urmei, această discuție, aflată în centrul dosarului Flynn, nu era despre un ajutor acordat de Flynn rușilor.
În discuție, Flynn le cerea rușilor să nu recurgă la represalii împotriva SUA pentru acțiunile lui Obama împotriva rușilor (expulzarea a 35 de diplomați ruși, pe 29 decembrie 2016, pentru amestec în alegerile din SUA – n.r.) și să aștepte instalarea noii administrații (Trump – n.r.), ceea ce ar fi trebuit să calmeze relațiile SUA-Rusia.
Nimic din ceea ce a făcut Flynn nu era o infracțiune.
Atunci, de ce agenții federali l-au anchetat pe Flynn?
Aveau nevoie să îi inventeze o infracțiune pentru a se debarasa de el.
Tot ce aveau era o informație potrivit căreia Flynn mersese în Rusia și ținuse un discurs în cadrul unui contract fără importanță. Și își făcuse niște prieteni ruși.
Statul Paralel a considerat că este suficient.
„Care este obiectivul nostru? Adevărul / Recunoașterea sau să îl facem să mintă, astfel încât să-l dăm în judecată sau să facem să fie demis?”, a scris un agent în notesul lui.
Dovada (intențiilor lor toxice) se găsește chiar în propriile lor cuvinte: să-l facem să mintă, să-l dăm în judecată sau să facem să fie demis.
Agenții federali aveau intenția de a-i întinde o cursă lui Michael Flynn. Sidney Powell (avocatul lui Flynn – n.r.) a avut dreptate de la bun început.
Faptul că Flynn și-a dedicat viața pentru a servi Statele Unite, că a luptat cu ardoare împotriva terorismului, că era cunoscut de toți ca un om bun și cinstit – toate acestea nu au avut nici o importanță pentru Statul Paralel.
Ei și-au pus propriile interese înaintea datoriei lor față de țară. În plus, știau că vor scăpa basma curată, deoarece Democrații erau hotărâți să ducă până la capăt farsa „complotului” cu rușii, într-o tentativă nebună de a-l discredita pe președinte.
Așadar, cu ce a greșit Flynn în acel interviu? Care a fost crima lui? Au reușit agenții și „l-au făcut să mintă”?
„Singura bază a alegațiilor împotriva lui Flynn depinde de modul în care agenții califică declarațiile pe care li le-a făcut”, au explicat avocații lui Flynn, Jesse Binnall și Sidney Powell, în memorandumul lor din noiembrie 2019.
Înseamnă că agenții federali l-au caracterizat pe Flynn ca pe un mincinos, nu-i așa?
Nu. „Agenții au făcut trei briefienguri în ziua interviului. Ei au relatat că avea un comportament sigur pe el, și spunea adevărul sau credea că spune adevărul”, scriu avocații lui Flynn.
Pur și simplu, agenții și-au schimbat raportul ulterior.
Departamentul Justiției a ajutat FBI să ascundă aceste dovezi.
În 2018, Mueller a scris în memorandumul de condamnare a lui Michael Flynn că „nimic din modul în care interogatoriul (lui Flynn) a fost organizat sau realizat nu a determinat acuzatul să facă declarații false la FBI”.
A mințit Mueller sau a deformat faptele în fața instanței?
La urma urmei, această afirmație a sa este în totală contradicție cu dovezile.
În plus, în momentul interogatoriului, „(Sally Yates, Procurorul General de la acea vreme – n.r.) nici nu știa prea bine de ce FBI îl ancheta sau în audia pe Flynn”, potrivit avocaților săi.
Ceva nu este în regulă.
„În mod evident, cineva din interiorul Departamentului de Justiție a înțeles că Flynn era acuzat că este agent rus, deoarece există un document intern datat din 30 ianuarie 2017 care îl disculpă”, au scris avocații săi.
Au fost mințiți și avocații lui Flynn? A mințit Yates? Nu uitați că Yates a depus mărturie în mai 2017 că Flynn a fost luat drept țintă deoarece era „compromis” de ruși și șantajat.
Noile dovezi explozive demonstrează că era o afirmație politică fără fundament.
Ce dovezi avea Yates că Flynn fusese compromis sau șantajat?
Nu glumeam când am scris că avocații lui Flynn au denunțat comportamentul de tip KGB al Departamentului Justiției și al FBI.
Așteptând eliberarea lui Flynn
Ceea ce știm acum despre afacerea Michael Flynn este că agenții federali l-au vizat pe acesta fără nici un fundament legal, transformând fapte total nevinovate în suspiciuni infracționale cu motivație politică.
Indiferent dacă au comis sau nu o greșeală, agenții federali aveau intenția de a-l inculpa pe Flynn sau de face să fie demis, complotând meticulos împotriva lui pentru a-i întinde o capcană.
Flynn nu a comis nici o infracțiune, dar a pledat vinovat pentru una ca urmare a sfaturilor proaste ale avocatului său de atunci.
„Dumnezeu mi-e martor, adevărul este că sunt nevinovat”, a conchis generalul Michael Flynn într-o declarație de nevinovăție făcută în instanță în ianuarie. „Mă voi bate pentru a-mi restabili demnitatea.”
Și președintele Trump dorește ca acest lucru să se întâmple.
Noua echipă de avocați a lui Flynn a lucrat cu scrupulozitate pentru a denunța mașinațiunea federală fără precedent la care a fost supus un patriot american.
Pentru acest lucru și pentru că au salvat un om nevinovat, poporul american le este recunoscător pentru totdeauna.