Două miliarde de persoane nu vor putea fi urmărite de Google-Apple. O fi bine?

Două miliarde de persoane nu vor putea fi urmărite de Google-Apple. O fi bine?

Nimeni nu neagă faptul că e necesar ca oamenii să fie monitorizaţi cu ajutorul smartphone-ului pentru a împiedica răspândirea corononaviruslui. Numai că, cei de la Apple şi Google nu s-au gândit şi la cei săraci.

Conform Daily Mail, până la două miliarde de utilizatori de smartphone-uri din întreaga lume nu vor putea folosi aplicația de căutare a celor cu coronavirus dezvoltată în prezent de Apple și Google.

Sute de milioane de smartphone-uri vechi, care sunt încă active, şi nu au software-ul și Bluetooth-ul necesar pentru a opera noua aplicație, care ar putea fi lansată luna viitoare.

Aplicația va anunța proprietarii de smartphone-uri că au luat contact cu cineva care a fost infectat cu virusul, sfătuindu-i să se izoleze.

Aceste date vor fi apoi direcţionate guvernelor și autorităților de sănătate publică din întreaga lume pentru a ajuta la stoparea răspândirii bolii. Dar dispozitivele mai vechi de cinci ani nu au cipuri și software wireless pentru a rula aplicația, ceea ce înseamnă că demografiile cheie ar putea fi pierdute, a spus un expert.

"Limitarea tehnologică care stă la bază este că unele dintre telefoanele folosite încă nu au încă tehnologie Bluetooth sau cel mai recent sistem de operare", a declarat Ben Wood, analist la CCS Insight, la Financial Times.

"În total, aproape două miliarde de oameni nu vor beneficia de această inițiativă la nivel global", a spus Neil Shah, analist la Counterpoint. „Și majoritatea utilizatorilor acestor dispozitive incompatibile aparțin grupului cu venituri mai mici sau grupului de vârstnici, care sunt de fapt mai vulnerabili la virus”.