Evenimentul Zilei > EVZ Special > Două miliarde de persoane nu vor putea fi urmărite de Google-Apple. O fi bine?
Două miliarde de persoane nu vor putea fi urmărite de Google-Apple. O fi bine?

Două miliarde de persoane nu vor putea fi urmărite de Google-Apple. O fi bine?

Nimeni nu neagă faptul că e necesar ca oamenii să fie monitorizaţi cu ajutorul smartphone-ului pentru a împiedica răspândirea corononaviruslui. Numai că, cei de la Apple şi Google nu s-au gândit şi la cei săraci.

Conform Daily Mail, până la două miliarde de utilizatori de smartphone-uri din întreaga lume nu vor putea folosi aplicația de căutare a celor cu coronavirus dezvoltată în prezent de Apple și Google.

Sute de milioane de smartphone-uri vechi, care sunt încă active, şi nu au software-ul și Bluetooth-ul necesar pentru a opera noua aplicație, care ar putea fi lansată luna viitoare.

Aplicația va anunța proprietarii de smartphone-uri că au luat contact cu cineva care a fost infectat cu virusul, sfătuindu-i să se izoleze.

Aceste date vor fi apoi direcţionate guvernelor și autorităților de sănătate publică din întreaga lume pentru a ajuta la stoparea răspândirii bolii. Dar dispozitivele mai vechi de cinci ani nu au cipuri și software wireless pentru a rula aplicația, ceea ce înseamnă că demografiile cheie ar putea fi pierdute, a spus un expert.

„Limitarea tehnologică care stă la bază este că unele dintre telefoanele folosite încă nu au încă tehnologie Bluetooth sau cel mai recent sistem de operare”, a declarat Ben Wood, analist la CCS Insight, la Financial Times.

„În total, aproape două miliarde de oameni nu vor beneficia de această inițiativă la nivel global”, a spus Neil Shah, analist la Counterpoint. „Și majoritatea utilizatorilor acestor dispozitive incompatibile aparțin grupului cu venituri mai mici sau grupului de vârstnici, care sunt de fapt mai vulnerabili la virus”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: