Evenimentul Zilei > International > Două BOMBE la Buenos Aires, înainte de summit-ul G20
Două BOMBE la Buenos Aires, înainte de summit-ul G20

Două BOMBE la Buenos Aires, înainte de summit-ul G20

O bombă a explodat la un mausoleu, iar alta a fost descoperită la locuința unui judecător, cu două săptămâni înainte de reuniunea marilor puteri.

Deflagraţia unei încărcături explozive a rănit grav o femeie miercuri, la Buenos Aires, şi o altă bombă artizanală a fost descoperită în locuinţa unui judecător din capitala argentiniană, în contextul în care Argentina se pregăteşte să găzduiască, la finalul acestei luni, primul summit G20 organizat în America de Sud, transmite Agerpres, citând agenția DPA..

 

Femeia a suferit răni grave atunci când o încărcătură a explodat într-un cimitir din Buenos Aires, au explicat surse din poliţia argentiniană.

 

„Victima este în stare gravă, are arsuri grave şi şi-a pierdut trei degete de la o mână, suferind şi alte răni”, a declarat Alberto Crescenti, director al Emergency Medical Attention System (SAME), pentru canalul de televiziune Todo Noticias.

 

Încărcătura a explodat în apropierea mausoleului lui Ramon Falcon, un fost comandant al poliţiei argentiniene ucis în 1909 de către un anarhist.

 

După câteva ore, o geantă în care se afla o bombă artizanală a fost aruncată în curtea din faţa reşedinţei judecătorului federal Claudio Bonadio, cel care se ocupă de cazul privind administraţia fostei şefe a statului argentinian Cristina Fernandez de Kirchner.

 

Geanta, care nu a explodat, a fost detonată de poliţie ulterior, iar un bărbat suspectat de implicare în acest caz a fost arestat.

 

Aceste incidente intervin cu numai două săptămâni înaintea unui summit al G20 la care vor lua parte, printre alţii, preşedinţii american Donald Trump, rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping.

 

Autorităţile argentiniene doresc să evite incidente de genul celor care au avut loc anul trecut la summitul G20 de la Hamburg, când sute de persoane au fost rănite. În acest scop, va fi desfăşurat un dispozitiv de securitate format din 20.000 de poliţişti, însoţit de un sistem de supraveghere aeriană şi maritimă.