DOSARUL ”ȘANTAJ LA ANTENE”. Famiglia Voiculescu isi afla azi sentinta

DOSARUL ”ȘANTAJ LA ANTENE”. Famiglia Voiculescu isi afla azi sentinta

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă astăzi în dosarul „Şantaj la Antene, în care a fost condamnat patronul OTV Dan Diaconescu. Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu şi alţi doi inculpaţi sunt judecaţi pentru şantaj, după ce l-au „strâns cu uşa” pe administratorul RDS&RCS Ioan Bendei, pentru ca acesta să semneze un contract cu termenii şi condiţiile dictate de ei.

La ultimul ultimul termen de judecată, din data de 13 aprilie, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii în acest dosar. Procurorul a solicitat pedepse pe măsura sumelor de bani care au făcut obiectul şantajului, în condiţiile în care Dan Diaconescu a primit 5 ani de închisoare pentru câteva zeci de mii de euro obţinuţi prin această infracţiune..

Fondatorul trustului Intact Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, au fost trimişi în judecată, pe 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS la acea dată. Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Procurorii susţin că Alexandrescu "a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând SC Antena TV Group SA la un preţ dorit de inculpat".

Ne puteți urmări și pe Google News

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 17 martie să facă adrese către DNA şi Parchetul General pentru a răspunde dacă interceptările din dosarul „Şantaj la Antene” au fost făcute sau nu de SRI, iar avocaţii au cerut anularea acestor probe

La o zi după ce decizia Curţii Constituţionale privind interceptările a apărut în Monitorul Oficial, avocaţii familiei Voiculescu şi apărătorul fostului director al Antena Group Sorin Alexandrescu au cerut ca interceptările să fie înlăturate din probatoriu.

Citește și: Dosarul „Şantaj la Antene”. Voiculescu face primul pas pentru anularea interceptărilor

”Dezvăluiri incendiare”

În rechizitoriu se precizează că actele de constrângere, prin ameninţare, s-au exercitat în mai multe feluri, respectiv verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, precum şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

De asemenea, şantajul s-ar fi făcut prin înscrisuri având caracter de somaţie, emise de către Intact Publishing SRL, semnate de George Matiescu, în calitate de director general, şi trimise către partea vătămată şi către alte persoane, prin care, sub pretextul desfăşurării unei anchete jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului, susţin procurorii. CITEȘTE MAI MULT...

”Acte de constrângere prin amenințare”

DNA susţine că, prin intermediul site-urilor Income Magazin şi Jurnalul Naţional deţinute de SC Intact Publishing SRL, George Matiescu, în calitatea sa de director general, a girat publicarea unor ştiri negative la adresa societăţii reprezentate de partea vătămată, în scopul susţinerii actelor de şantaj exercitate de Sorin Alexandrescu. De asemenea, arată DNA, Matiescu a acceptat şi a semnat înscrisurile trimise la 24 aprilie 2013 către partea vătămată şi către alte persoane, în condiţiile în care acestea nu vizau niciun fel de investigaţie jurnalistică, ci erau acte de constrângere prin ameninţare cu publicarea detaliilor unor pretinse fapte de corupţie. La 23 aprilie 2013, la luarea deciziei de trimitere a acestor înscrisuri a participat şi Camelia Voiculescu, se arată în rechizitoriu.

Voiculescu și fiica, prinși „pe fir”

Una dintre interceptările pe care avocaţii le vor excluse din ansamblul probator este şi cea a discuţiei dintre Voiculescu şi fiica sa, imediat după reţinerea directorului Antenelor: CITEȘTE MAI MULT...