Dosarul Nordis. Două elemente cheie în cazul avocatei Laura Vicol. Motivarea instanței
- Teodora Vitan
- 11 februarie 2025, 17:17

Detalii din motivarea instanței arată că Laura Vicol ar fi intrat în posesia unor informații confidențiale despre o percheziție care urma să aibă loc la locuința sa. Aceste lucruri, alături de alte fapte care ar putea obstrucționa ancheta și au determinat măsura arestării preventive.
Intrarea în posesia informațiilor confidențiale
Instanța a dispus arestarea preventivă a Laurei Vicol și Vladimir Ciorbă, acuzați în dosarul „Nordis” de delapidare a unor sume uriașe. Potrivit motivării Curții de Apel București, Laura Vicol ar fi intrat în posesia unor informații confidențiale legate de iminența unei percheziții domiciliare, iar acest fapt ar fi fost unul dintre motivele arestării sale. „Din discuțiile telefonice interceptate reiese la modul rezonabil că inculpata, într-un mod sau altul, a ajuns în posesia unor informații care nu sunt destinate publicității, respectiv iminența efectuării unei percheziții domiciliare la imobilul în care locuiește împreună cu soțul său, inculpatul Ciorbă Răzvan Vladimir.”
Ascunderea unui telefon mobil și riscul de obstrucționare a anchetei

Laura Vicol. Sursa foto: facebook / Laura Vicol
Un alt detaliu important din motivarea instanței este faptul că Laura Vicol ar fi ascuns telefonul mobil pe care îl folosea în mod curent, ceea ce ar fi putut constitui un mijloc de probă esențial. „Inculpata ar fi ascuns bunuri care puteau constitui mijloace de probă, respectiv terminalul mobil pe care l-a utilizat până în data de 02.02.2025, aproximativ ora 23,00.” Aceste acțiuni au fost interpretate ca un posibil obstacol în desfășurarea anchetei penale, iar judecătorul a considerat că arestarea preventivă era necesară pentru a preveni obstrucționarea procesului.
Acuzațiile de delapidare și cheltuirea fondurilor ilicite
În esență, Laura Vicol și Vladimir Ciorbă sunt acuzați de delapidarea unor sume semnificative din cadrul grupului de firme Nordis. Potrivit procurorilor DIICOT, cei doi ar fi cheltuit banii obținuți ilegal în vacanțe luxoase, achiziționând avioane private, elicoptere și mașini de lux. „Cuplul Ciorbă – Vicol a achitat 1,5 milioane euro pe zboruri cu avioane private sau elicoptere spre destinații de vacanță din țară și străinătate.” Aceste acuzații sunt însoțite de dovezi că sumele delapidate proveneau de la clienții păgubiți de gruparea Nordis, relatează Agerpress.