Dosarul Coldea. Speranțele generalilor: E sfârșit de epocă. Două-trei luni mai strângeți din dinți

Dosarul Coldea. Speranțele generalilor: E sfârșit de epocă. Două-trei luni mai strângeți din dinți SRI. Sursa foto: INQUAM Photos

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă a fost pus sub acuzare de DNA. Din ordonanța procurorilor  ies la iveală detalii legate de modul în care acționau cei patru implicați în dosar . De altfel, interceptările arată cum reacționau aceștia când plățile nu erau făcute la timp de către cei  „beneficiau” de „serviciile de consultanță”.

Florian Coldea, considerat „șeful cel mare”. Asigurări pentru beneficiar

Conform procurorilor, Trăilă Doru- Florel l-a asigurat pe martorul denunțător că ar putea scăpa de măsura controlului judiciar. Totodată, acesta a menționat că „beneficiul” poate fi obținut cu ajutorul lui Florian Coldea.

„I-a precizat martorului denunțător că la Curtea de Apel există posibilitatea să rămână fără control judiciar, însă a ținut să sublinieze și importanța implicării numitului Coldea Florian în obținerea acestui beneficiu și a rezolvării problemei financiare:

„T.D.F.: Da’… eu știu, da’ eu v-am spus, că eu îl știu pe GENERALUL COLDEA,da’ nu atât de bine încât să… Cum să zic? Să-i spun ceva sau să-i cer o chestie, pe care să nu…

Ne puteți urmări și pe Google News

H.R.C.: Bine, ăia au vopsit imaginea mea foarte prost și din păcate ne-au făcut de căcat acolo.(...)”, arată procurorii.

Florian Coldea la DNA mai 2024

Florian Coldea la DNA mai 2024 Sursa Foto: Captură Video

„Extrem de relevante sub aspectul naturii reale a serviciilor prestate de către Florian Coldea, Dumbravă Dumitru și Trăilă Doru – Florel, aceea de trafic de influență atât în legătură cu justiția, cât și în legătură cu mediul de afaceri și administrația publică, sunt discuțiile dintre martorul denunțător și Dumitru Dumbravă:

„(...)D.D: Acum eu vă mai spun o chestiune. Orice am putea să facem, să aranjăm acum, în perioada asta …[neinteligibil]… e sfârșit de epocă. Se va schimba, se vor schimba multe în administrație. Se vor schimba adică…credeți-mă! Două, trei luni de zile, mai strângeți din dinți. O să mai… se ducă la vale. După ce se stabilizează lucrurile pe administrație, după aia știm cu cine vorbești: ministru, secretar de stat. E altă treabă. Credeți-mă!

H.R.C.: Bun! Și atunci…

D.D: În administrația locală… altfel… vorbim acuma… Deci eu vă spun că am văzut filmul. Vorbim acuma pe nișa asta, batem palma, facem, primim promisiuni că nu știu ce.

T.D.V.: Nu se face …[neinteligibil]…

D.D: Și după ce se termină alegerile și se reface structura, osatura statului… trebuie să o luăm fix de la zero și avem un mare hanicap, pentru că venim: „A! Păi voi ați fost cu… ăialalții!”, se arată în constatarea DNA.

Presiuni legate de plăți

Mai mult, Trăilă Doru - Florel i-a spus martorului denunțător că „echipa” a găsit o soluție legată de cazul său. În schimb, acesta a subliniat că „șeful” este supărat din cauza faptului că nu au fost efectuate plățile.

„În cadrul unei alte discuții cu martorul denunțător, numitul Trăilă Doru – Florel a precizat că au găsit o soluție care să îl avantajeze la instanță dar că „șeful” este supărat pentru că nu a efectuat plățile și că în situația care nu își respectă obligațiile asumate ar putea să nu mai beneficieze de ajutorul lor, subliniind faptul că numitul Coldea Florian este o persoană categorică, obișnuită să dea dispoziții” arată procurorii DNA.

Interceptari

Sursa: Arhiva EVZ

Florian Coldea și „echipa”, conștienți de ilegalitate

Cei patru lăsau de înțeles că au puterea de a influența actul de justiție. În schimbul serviciilor, aceștia ar fi solicitat sume importante. Pentru a se asigura că solicitantul va face plățile, aceștia i-au propus să facă o cerere pentru a i se permite o deplasare la Paris. Astfel, acesta urma să aibă o întrevedere cu oamenii de afaceri arabi și să pună la punct detalii legate de afacerile SC Sanimed Internațional Impex SRL, „exprimându-și temerile cu privire la posibilitatea ca el să nu se mai întoarcă sau să părăsească spațiul Uniunii Europene și să se deplaseze la Abu Dhabi, fapt ce le-ar putea crea probleme și ar putea să le atragă răspunderea în sistem”, potrivit DNA.