Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL ASF. Procurorii DNA cer din nou arestarea milionarului Ilie Carabulea. DNA: „A încălcat obligaţiile impuse de Curtea Supremă”
DOSARUL ASF. Procurorii DNA cer din nou arestarea milionarului Ilie Carabulea. DNA: „A încălcat obligaţiile impuse de Curtea Supremă”

DOSARUL ASF. Procurorii DNA cer din nou arestarea milionarului Ilie Carabulea. DNA: „A încălcat obligaţiile impuse de Curtea Supremă”

Procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Ilie Carbulea, judecat în dosarul ASF. Motivul: omul de afaceri ar fi încălcat condiţiile eliberării condiţionate impuse de magistraţi.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 16 iulie 2014, procurorii au formulat propunerea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu, cu măsura mai grea a arestării preventive a lui Ilie Carabulea

        Propunerea a fost înaintată Curții de Apel București.

      Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în intervalul 24.06.2014-05.07.2014, iCarabulea Ilie a încălcat în mod repetat obligaţiile impuse de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin încheierea din  data de 19.06.2013.

     Cu această ocazie, s-a dispus faţă de inculpat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.06.2014 până la 22.07.2014 (inclusiv).

        Prin aceeaşi încheiere, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a impus inculpatului Carabulea Ilie, următoarele obligaţii:

  •  de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei în faţa căreia se află cauza penală ce-l priveşte;
  • să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de Cameră preliminară, sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;
  • să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi să nu comunice cu martorii în prezenta cauză.

 

Acuzaţiile DNA

Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că inculpatul Carabulea Ilie, în intervalul 24.06.2014-05.07.2014, a încălcat în mod repetat şi sub diferite modalităţi obligaţiile impuse de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel:

  •     a luat legătura şi a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice în intervalul 24.06-05.07.2014, dar şi prin intermediul unei alte persoane, cu inculpaţii: S.C. CARPATICA ASIG SA. (prin reprezentanţii legali), CRUDU ANA-INA, precum şi cu mai mulți martori din dosar.
  •    Totodată, începând cu data de 25.06.2014, inculpatul CARABULEA ILIE a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul S.C. CARPATICA ASIG SA., prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul S.C. CARPATICA ASIG SA. şi, implicit la activitatea desfăşurată de inculpaţi şi martori.

        Procurorii DNA, precizarea că, la data de 22 aprilie 2014, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ilie Carabulea.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News