Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Dosare de presă”- Silviu Mănăstire: Iohannis e „jupânul PNL”
„Dosare de presă”- Silviu Mănăstire: Iohannis e „jupânul PNL”

„Dosare de presă”- Silviu Mănăstire: Iohannis e „jupânul PNL”

Jurnalistul Silviu Mănăstire a vorbit în emisiunea „Dosare de presă”, de pe evz.ro, că, în momentul de față „se inventează subiecte, pentru a se ține pe agenda publică și pentru a fi, după aceea, subiecte de campanie”

Politica este ca în (filmul, n.e.) Filantropica”, consideră Silviu Mănăstire. Invitat la „Dosarele de presă”, pe evz.ro, acesta i-a mărturisit lui Mirel Curea că politicienii au învățat că „mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește voturi. Și atunci, s-au uitat pe niște sondaje și au spus <Ce vor românii?>, <Păi, vor alegeri în două tururi>. Ei pretind că românii vor 80 la sută. N-am văzut nici un sondaj în sensul ăsta, sincer. Spun că românii vor pensii speciale tăiate. Asta o cred. E cu capra vecinului, <Bă, asta e, să i se taie la acela>. Sunt niște subiecte cam terne, înțelegi, care urmează să fie rostogolite în campanie, pentru ca alegerile să fie câștigate de PNL și Iohannis.

Silviu Mănăstire consideră că liberalii sunt sub comanda lui Klaus Iohannis, fără drept de apel: „În momentul ăsta, nu țâțâie unul împotriva lui Iohannis. Știi cum sunt aliniați? Ca și diaconii ăia de la biserică, când intră Patriarhul. Știi cum stau? Smirnă stau. Ca lumânările alea bisericești, alea înalte, știi? Stau smirnă toți. N-au nicio emoție.”

Jurnalistul de la B1 TV consideră că acest lucru se întâmplă din cauza „bizantinismului politicii românești”, adăugând că  liberalii au, în momentul de față, nevoie „de lider. Au nevoie de un jupân”.