„Dosare de presă”- Răzvan Popescu se delimitează de statutul de vedetă

„Dosare de presă”- Răzvan Popescu se delimitează de statutul de vedetă

Și-a dorit să fie cunoscut și a acceptat partea de expunere a meseriei sale. Cu toate acestea, Răzvan Popescu a mărturisit în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că nu l-a atras niciodată partea strălucitoare a profesiei sale.

Răzvan Popescu nu se consideră o vedetă. De ce? Pentru că termenul „vedetă” i se pare relativ. Cunoscutul om de radio se consideră, mai degrabă, o „persoană publică”.

„Mi-a plăcut foarte mult să mă autoevaluez corect. În sensul în care, nici să cred despre mine că sunt omul în jurul căruia gravitează pământul, dar nici ăla neînsemnatul. Adică, clar mi-am ales meseria asta pentru că mi-am dorit să fiu cunoscut. E o minciună să spun, „Domnule, eu fac radio, dar nu-mi place să fiu cunoscut”. Nu! Mi-am dorit să fiu cunoscut. Că dacă nu-mi doream să fiu cunoscut, nu mergeam în emisiuni, la interviuri. Sunt un om care are o meserie foarte expusă. Atât!”, a declarat acesta în emisiunea „Dosare de presă” pe evz.ro.

„Un om cu cât e mai informat, cu atât e mai greu de influențat sau de manipulat”

Și cum nu se consideră vedetă, Răzvan Popescu lucrează intens să-și păstreze statutul  de „om simplu”. Omul de radio crede în puterea informației și a verificării informației din mai multe surse.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Eu am niște site-uri pe care le vizitez în fiecare zi. Și cred foarte mult în puterea informației. Adică, un om cu cât e mai informat, cu atât e mai greu de influențat sau de manipulat. Și nu vorbim de informare doar dintr-o sursă. Nu! E bine să te informezi din toate sursele, inclusiv din alea cu care nu ești de acord. Așa văd eu lucrurile. Întotdeauna îi citesc și îi urmăresc și pe cei cu care nu vibrez într-un anume moment.

Că și-n partea asta de convingeri politice, nu e ca la galerie, nu e armata ultra pe viață. O dată îți place unul. S-ar putea să nu-ți mai placă, ș.a.m.d.

(...) Dacă nu-ți place un jurnalist, asta nu înseamnă că nu trebuie să-l citești. Și am constatat că mulți oameni pe care îi urmăream, din peisajul ăsta extrem de complicat pe care îl avem noi,... au fost momente în care, deși nu simpatizam cu ei, am fost de acord cu ei. Și invers: oameni cu care simpatizam, s-a întâmplat să nu fiu de acord cu ei întotdeauna.

Nu sunt un fan al lui Cristian Tudor Popescu, de pildă. Și problema mea e legată de tonul fatalist pe care-l are. Aia cred că mă deranjează, nu neapărat multe din punctele domniei sale de vedere. Și n-am fost niciodată de acord cu agresivitatea. Agresivitatea asta este foarte periculoasă, pentru că, la un moment dat, dacă ești agresiv, clar ți se va răspunde cu agresivitate.

Jurnalistul e ca un psiholog, Nu are voie să se enerveze. Deși mi se întâmplă și mie, în direct, la radio. Dar nu e în regulă”, a mai spus Popescu.