Invitatul de săptămâna aceasta al emisiunii "Dosare de presă", găzduită de Mirel Curea, este un nume emblematic al presei de după Revoluție, Marius Tucă. Visa să devină jurnalist încă din anii 80, dinainte de căderea comunismului.
Alături de un alt jurnalist celebru născut tot la Caracal, Dan Diaconescu, Marius Tucă a făcut o pasiune pentru gazetărie de foarte tânăr. La Revoluție era student la Drept, însă s-a lăsat contaminat de ideea lui Diaconescu de a face presă. În decembrie '89 au lansat împreună primul ziar, "Mierea de viespi". "Eu cu Dan ne cunoșteam de câțiva ani. Ne-am propus să facem presă încă din vremea lui Ceaușescu. Primul său articol a fost scris la 22 de ani, după un miting al opoziției. "Era nebunia aia de început".
"Nu am avut idoli. Cristoiu era tăticul nostru, era nonconformist"
Ulterior drumul său s-a despărțit de cel al lui Diaconescu și a preferat să lucreze pe cont propriu, evitând găștile create în redacțiile ziarelor faimoase ale anilor '90 și 2000. A fost director editorial peste două decenii la "Jurnalul național", ziar pe care a avut ambiția să-l relanseze.
"Nu am avut idoli, modele. Sigur că mă uitam la Cristoiu, genul ăla de presă îl descopeream atunci. Am fost un tip solitar, vroiam să răspund total. Erau ședințe de sumar foarte aprinse (n.r. - la "Jurnalul național"), în care se discutau idei. Aveam îndoieli și îi întrebam. Erau oameni cu personalitate, oameni de presă scrisă. În lumea asta de acum nimeni nu se mai consultă cu nimeni", mărturisește acesta. "Toți veneam de undeva, veneam cu niște năzuințe", a completat moderatorul. Tucă admite că mai păstrează și acum legitimația de ziarist.