Evenimentul Zilei > Social > „Dosare de presă”- Doina Gradea: „Abonamentul Evenimentului Zilei la Mediafax a fost o victorie”
VIDEO

„Dosare de presă”- Doina Gradea: „Abonamentul Evenimentului Zilei la Mediafax a fost o victorie”

Șefa televiziunii naționale a povestit în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, despre momentele de început ale carierei sale și despre misiunea personală a vieții sale.

Doina Gradea a vorbit în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, despre lungul drum de la reporterul Mediafax, din 1992, la funcția de președinte-director general al SRTV, în 2020.

Aceasta a mărturisit că cel care a deschis „portița” șansei pentru ea a fost Adrian Sârbu.

„„Portița aia” n-o s-o uit niciodată. Mâna aceea, portița aceea a însemnat tot ce a fost… Puteam să rămân un șef contabil, într-un domeniu sau altul.

Eu sunt un om credincios. Și am credința că ne naștem cu o misiune în viață. Și atunci, cred că asta a fost misiunea pe care am primit-o eu. Și merg până la capăt. Sunt născută într-o zi de duminică, la biserică. La o nuntă, când părinții mei erau nași, într-o zi de duminică, 10.

Numărul 10 m-a urmărit toată viața. Am fost premiantă. Am intrat prima la Facultate. Mi-a plăcut să învăț. Îmi place și astăzi să învăț.

Nu am fost șefă de promoție, pentru că lucram în paralel și nu prea mai aveam timp. Când ajungeam la ore, profesorii își făceau poză cu mine. Pentru că eram o mică vedetă în comunitatea de acolo, de la ASE. Am avut colegi celebri de grupă, de facultate. Am avut profesori foarte buni.

Suntem ceea ce suntem pentru că primim această misiune, nu ne abatem de la drumul pe care l-am primit de la această misiune. Și important e să nu facem rău în viață. Să ne vedem de treaba noastră”, crede Doina Gradea.

Doina Gradea: „Știrile mele, din domeniul economic, erau des preluate și citate de Evenimentul Zilei”

Doina Gradea a povestit că Adrian Sârbu a considerat abonamentul ziarului Evenimentul Zilei la Mediafax „o sărbătoare, o victorie”. Pentru că evenimentul Zilei era liderul presei în anii 90.

„În acea perioadă exista Mediafax. Am ajuns printr-o întâmplare frumoasă acolo. Am dat un test, o perioadă de probă și aduceam din ce în ce mai multe știri. Foarte interesant este că la acea perioadă, în scurt timp după ce am fost angajată, era abonat la Mediafax și Evenimentul Zilei.

Evenimentul Zilei era liderul presei de atunci. Ceea ce a devenit ProTV. Și-n momentul în care Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax, în momentul în care s-a întâmplat acest abonament al Evenimentului Zilei la Mediafax, asta a fost o sărbătoare, o victorie. Pentru că era ziarul lider.

Culmea, știrile mele, din domeniul economic, erau des preluate și citate de Evenimentul Zilei. Și atunci, la un moment dat, șefii din acea perioadă au decis să mă angajeze, să-mi facă carte de muncă, ca reporter”, a mai spus Doina Gradea.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: