Evenimentul Zilei > EVZ Play > „Dosare de presă” cu Mădălin Ionescu. De la Arhivele Naționale la star de televiziune
VIDEO

„Dosare de presă” cu Mădălin Ionescu. De la Arhivele Naționale la star de televiziune

Carismă, cultură, inteligență, bun simț – sunt atributele lui Mădălin Ionescu, invitatul ediției de joi a emisiunii "Dosare de presă" moderate de Mirel Curea. Mădălin a avut o traiectorie mai puțin obișnuită: a intrat primul la Facultatea de Istorie și a fost cercetător la Arhivele Naționale, dar jurnalistul a cunoscut consacrarea în presa mondenă,

Rocker convins în tinerețe, Mădălin Ionescu e un personaj cu multe fațete. „Dacă nu venea Revoluția, sfârșeam în pușcărie”, admite el și are dreptate. Era un rebel și nu suporta sistemul comunist. În deceniul 8, Securitatea l-a luat după o seară în care a interpretat un monolog. Sala aplauda în picioare, rememorează el, precizând că niciun prieten nu l-a trădat.

A intrat la Istorie printre primii. A debutat în presă în 1995, la „Cotidianul”. A ajuns în televiziune din întâmplare. Era cercetător la Arhivele Naționale și acolo a descoperit un lucru extrem de interesant: arhiva PCR fusese periată, toate paginile care îl priveau pe Ion Iliescu. A dat un concurs la TVR, iar restul e istorie.

După o perioadă extenuantă (căci televiziunea te acaparează cu totul, așa cum recunoaște el), și-a luat o pauză mai lungă. „Am rămas cu răni, acum sunt foarte bine”, mărturisește Mădălin, dând detalii despre noul său proiect de televiziune.

Urmăriți un interviu palpitant joi seară, de la ora 19, în direct pe canalul de Youtube EVZ Capital și pe pagina de Facebook Evz.ro.