Dorel Vișan știe secretul căutat de toate gospodinele. Cele mai bune murături de iarnă

Dorel Vișan știe secretul căutat de toate gospodinele. Cele mai bune murături de iarnăDorel VișanSursa foto: Dorel Visan / Facebook / Străini în noapte

Dorel Vișan știe secretul pe care îl caută toate gospodinele din România și nu numai. Cunoscutul actor din Cluj Napoca are o rețetă proprie după care pregătește cele mai bune murături pentru sezonul rece.

Dorel Vișan, cunoscutul actor din Cluj Napoca cunoaște un secret pe care îl caută orice gospodină. El are o rețetă proprie pe care o folosește ca să pregătească cele mai bune murături pentru sezonul rece.

Actorul Dorel Vișan este cunoscut pentru rolurile pe care le-a făcut, de-a lungul vremii, în teatru și film. Dincolo de meseria care i-a adus numeroase satisfacții, este și un bun gospodar. Spre deosebire de multe alte vedete din ziua de astăzi care preferă să ia totul de-a gata. Actorul își pregătește singur conservele pentru iarnă și nu numai. Se mândrește cu cămara sa, în care stau cuminți, rânduite pe rafturi, zeci de borcane cu dulceață, dar și butoaie cu varză acră și murături.

Iar experiența pe care a căpătat-o de-a lungul anilor, în bucătărie, își spune cuvântul. Dorel Vișan cunoaște un secret râvnit de toate gospodinele din această lume. El știe cum se prepară și cum se păstrează cele mai bune murături pentru iarnă. A descoperit secretul conservării murăturilor astfel încât să nu-și schimbe gustul și să nu prindă „floare”.

Și, cu toate că vorbim despre un secret râvnit de toate gospodinele, este dispus să-l împărtășească gratuit. Fără nici o pretenție financiară sau de altă natură.

„Dacă apare acea «floare», deasupra borcanelor, sub celofan sau sub capac, înseamnă că nu sunt preparate bine, că nu se pune destulă sare. Trebuie puse însă și hrean, mult hrean, cimbru, mărar, dar și porumb. Iar sarea trebuie calculat, la gramaj. Mai exact, trebuie pus cam 20 de grame de sare la litrul de vas. Dacă vasul are 10 litri gol, vin cam 200 de grame de sare. Atenție, repet! La un litru de vas, nu de apă, de conținut! Important este să punem și celofan sub capace, murăturile și conservele se vor păstra astfel cu mult mai bine, până la primăvară”, și-a dezvăluit actorul Dorel Vișan secretul murăturilor perfecte.

Murături de iarnă

Sursa foto Arhiva EVZ

Dorel Vișan, sfaturi pentru bolnavii de cancer

Iar asta nu este tot. Actorul are câteva sfaturi de urmat și pentrubolnavii de cancer, pentru alimentația acestora. Dorel Vișan spune că pe lângă tratamentul medical este important și regimul de viață. Este nevoie ca anumite alimente să fie ocolite. Iar între acestea vorbește despre carne, spunând că împiedică procesul de vindecare.

„La cancer, trebuie exclusă total carnea din meniu. Celula cancerigenă se hrănește cu proteinele din carne, medicii sunt ignoranți, ei știu totul greșit, aplică teorii greșite, când susțin că trebuie ca un bolnav să mănânce carne. Toată carnea e periculoasă, în astfel de cazuri. Dacă sistemul imunitar este slab trebuie să se bea ceai de echinaceea, câte 2-3 cești pe zi. Iar laptele de capră nefiert vindecă tumorile canceroase în 90 de zile, dacă bei câte 3 căni pe zi”, susține Dorel Vișan, citat de Playtech Știri.

În ce-l privește, actorul spune că nu a renunțat la carne, dar asta pentru că nu are probleme mari de sănătate. La 86 de ani, actorul Dorel Vișan se bucură de o sănătate de fier.