Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, trădat până și de Melania! Vârsta sau neînțelegeri politice?
Donald Trump, trădat până și de Melania! Vârsta sau neînțelegeri politice?

Donald Trump, trădat până și de Melania! Vârsta sau neînțelegeri politice?

Devotata soție a președintelui american nu ar intenționa să mai susțină o eventuală candidatură a acestuia la alegerile prezidențiale din 2024.

Prima Doamnă nu intenționează să îl mai susțină pe Donald Trump dacă acesta se decide să candideze la scrutinul prezidențial din 2024, afirmă o sursă din interiorul Casei Albe, aflată încă sub șocul evenimentelor din 6 ianuarie. Pe măsură ce suporterii lui Trump au invadat Capitoliul, personalul din interior s-a refugiat în birouri, iar forțele de ordine s-au confruntat cu rebelii.

Echipa soției președintelui în exercițiu a fost și ea afectată de proteste, căci șefa sa de cabinet Stephanie Grisham a demisionat, după ce s-a declarat „mândră” că a putut lucra pentru Prima Doamnă. Stephanie Grisham era una din cele mai vechi angajate ale administraţiei Trump. Ea a început să lucreze pentru președintele în exercițiu în 2015.

Prima Doamnă, o figură rezervată și discretă

Melania Trump a fost o figură rezervată în cei 4 ani de mandat ai soțului ei, vorbind rareori în mass-media și comunicând cu publicul în mare parte prin declarații și discursuri pregătite anterior.

Toate acestea au dat naștere unor speculații cu privire la rolul său de Primă Doamnă, iar o relatare din anturajul ei susține că slovena nu speră să revină la Casa Albă în 2024. Sursa respectivă a precizat pentru CNN că partenera de viață a liderului american nu ar dori să îi mai fie alături lui Trump și ar vrea chiar să revină acasă, în Florida. Ea nu este prea entuziasmată de ideea ca soțul său să se angajeze într-o nouă bătălie politică în 2024.

Fostul șef de personal al lui Trump, Mick Mulvaney, a anunțat, înaintea scrutinului din noiembrie, că actualul președinte cu siguranță va concura pentru încă un mandat dacă Joe Biden își adjudecă victoria. Expertul în politică americană, profesorul Stephen Burman, a declarat pentru The Express în octombrie că o campanie a lui Trump în 2024 nu poate fi sigură, adăugând că este posibil să apară o altă figură celebră ca nou candidat al republicanilor.

Republicanii îi dau vot de blam lui Donald Trump

Deocamdată Trump mai are de așteptat pentru a evalua dacă scandalul provocat de asaltul Capitoliului a dăunat reputației sale, mai ales în contextul că ar putea candida pentru un nou mandat la Casa Albă. Inclusiv republicanii au condamnat rolul avut de președinte, iar senatorul Mitt Romney, cel care a pierdut în fața lui Omaba și s-a temut să-l înfrunte pe Trump laprimarele din 2016, a declarat: „Ce s-a întâmplat astăzi a fost o insurecție incitată de președintele Statelor Unite. Cei care aleg să continue să susțină mișcarea sa tactică periculoasă prin contestarea rezultatelor unor alegeri democratice legitime vor fi văzuți definitiv drept complici ai unui atac fără precedent asupra democrației”.

Chiar și unul dintre susținătorii devotați ai lui Donald Trump, senatorul Ted Cruz, a criticat episodul de haos și violențe de miercuri printr-un discurs pe Twitter cu aluzie directă către republicanul de la Casa Albă: „Constituția protejează un protest pașnic, însă violența fie că e de dreapta sau de stânga, este întotdeauna greșită. Iar toți cei implicați în violență rănesc cauza pe care susțin că o sprijină”.

Sursa: Express