Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, debut în forţă pentru al doilea mandat la Casa Albă. Promite americanilor ceea ce ştiinţa n-a prea reuşit până acum
Donald Trump, debut în forţă pentru al doilea mandat la Casa Albă. Promite americanilor ceea ce ştiinţa n-a prea reuşit până acum

Donald Trump, debut în forţă pentru al doilea mandat la Casa Albă. Promite americanilor ceea ce ştiinţa n-a prea reuşit până acum

Donald Trump a promis alegătorilor că va eradica SIDA , cancerul apoi va merge pe Marte. Declaraţia a făcut-o la lansarea candidaturii sale pentru al doilea mandat de preşedinte al SUA.

"Vom eradica SIDA în America odată pentru totdeauna și suntem foarte aproape. Vom  trimite astronauții americani pe suprafața planetei Marte“.

Referirea la cancer a fost probabil inspirată de promisiunea rivalului Joe Biden de a vindeca cancerul. Donald Trump a întrebat: " De ce naiba nu ai făcut asta în ultimii 50 de ani, Joe? “ 

Ca și Biden, Trump a promis că va vindeca lumea de cancer – există mai mult de 100 de tipuri de cancer, dintre care unele sunt vindecabile deja, în timp ce unele tratamente, cum ar fi imunoterapia, dar, din păcate, se aplică doar pentru unii oameni și nu pentru alții.

Mai multe tweetere nuanțate au sugerat că Trump este, de fapt, cancerul în cauză.  Alții au sugerat că Trump ar trebui să meargă pe Marte – și să rămână acolo. 

Trump a vorbit timp de aproape 90 de minute, abordând temele familiare, inclusiv imigrația (zidul a fost reproiectat pentru a fi "mai puternic, mai bun și mai ieftin"), asistență medicală (democrații urăsc asigurările noastre private de sănătate), apoi a vorbit despre "gloanțele" pe care țara le-a evitat sub conducerea sa: Parteneriatul trans-Pacific, Acordul de la Paris privind clima și înțelegerea nucleară a Iranului) și socialismul (încă rău).

" Vă pot promite că nu vă voi lăsa niciodată ", a spus el în timpul discursului, care s-a încheiat cu promisiunea de a face America nu numai mare, ci și bogată, puternică și sigură din nou.