Fostul președinte s-a răzgândit în ceea ce privește interzicerea TikTok în SUA. Acesta și-a arătat îngrijorarea vizavi de amploarea pe care platforma Facebook ar lua-o în astfel de condiții.
Donald Trump, câștigătorul alegerilor primare „Super Tuesday” împotriva rivalei Nikki Haley, s-a răzgândit. Acesta s-a pronunțat împotriva interzicerii TikTok în Statele Unite. Decizia vine după ce în anul 2020 acesta și-a exprimat dorința de a interzice accesul la aplicația respectivă în America.
Donald Trump se opune interzicerii TikTok
În urmă cu patru ani, fostul președinte susținea că platforma ar fi o amenințare la adresa securității naționale. Mai nou, acesta se opune interzicerii platformei respective, menționând că Facebook ar câștiga teren în asemenea condiții.
„Ceea ce nu-mi place este că, fără TikTok, veţi îngrăşa Facebook, care este pentru mine un inamic al poporului, la fel ca alte mediae”, a spus acesta într-un interviu acordat postul CNBC.
Amenințare la adresa securității naționale
Decis să ajungă în scrutinul pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, reprezentantul republicanilor a surprins opinia publică din nou. Cu toate că în august 2020, a emis un decret în vederea interzicerii TikTok în Statele Unite, invocând o ameninţare la adresa securităţii naţionale, acesta s-a răzgândit.
Din cauza unei hotărâri anulate de doi judecători federali în septembrie și decembrie 2020, Guvernul Trump nu a contestat aceste decizii. Recent, toți cei 50 de membri ai unei comisii din Camera Reprezentanților au votat în favoarea unui proiect de lege. Dacă acest text devine lege, ByteDance va fi obligată să-și vândă filiala. În caz contrar, rețeaua socială riscă interzicerea în Statele Unite.
Donald Trump și-a schimbat opinia
Textul respectiv va fi supus votului în Camera Reprezentanţilor în următoarele zile.
„Dacă ei o adoptă, eu o voi semna”, a anunţat preşedintele american Joe Biden.
Pe de altă parte, cei din Congres sunt îngrijoraţi de posibilele legături între TikTok şi autorităţile chineze. Astfel, aceștia sunt de părere că există riscul unei transmiteri masive de date ale autilizatorilor americani către statul chinez. Cu toate acestea, grupul a subliniat că nu a primit solicitări, de acest tip, de la Guvernul chinez.