Alegeri în SUA. Donald Trump a învins-o pe Nikki Haley în statul Carolina de Sud

Alegeri în SUA. Donald Trump a învins-o pe Nikki Haley în statul Carolina de Sud Cursă strânsă între Joe Biden și Donald Trump. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Donald Trump a câştigat, sâmbătă, alegerile primare republicane din statul Carolina de Sud, în sud-estul SUA. A învins-o pe Nikki Haley, guvernator în acest stat.

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane în Carolina de Sud. El a învins-o pe Nikki Haley, guvernator al acestui stat în perioada 2011-2017.

Donald Trump învins-o pe Nikki Haley, singura adversară la nivel naţional

Donald Trump a câştigat, sâmbătă, alegerile primare republicane din statul Carolina de Sud, în sud-estul SUA. Asta arată proiecţiilor realizate de Edison Research. Şi-a consolidat şi mai mult statutul de favorit pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Deşi Nikki Haley, singura adversară la nivel naţional a fostului preşedinte, a fost guvernator al Carolinei de Sud între 2011 şi 2017, Donald Trump era favorit la câştigarea acestui stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit”, a declarat Donald Trump într-un discurs adresat susţinătorilor săi la câteva minute după închiderea urnelor, în care Nikki Haley nu a fost menţionată.

Fostul preşedinte a fost dat în fruntea sondajelor

Deja câştigător uşor la alegerile precedente, Trump a fost dat în fruntea sondajelor pentru alegerile primare din Carolina de Sud. Acest rezultat este de natură să întărească şi mai mult apelurile unor republicani pentru ca Nikki Haley să îşi retragă candidatura şi să permită partidului să se ralieze în spatele lui Donald Trump.

Fostul preşedinte are 60,3% din voturi, iar Nikki Haley 38,5%, după numărarea a 83 la sută din buletinele de vot.

Fosta ambasadoare a SUA la Naţiunile Unite a reafirmat sâmbătă că îşi va menţine candidatura cel puţin până la Super Tuesday, din 5 martie, când alegătorii republicani vor vota în aceeaşi zi în 15 state şi un teritoriu.

„Trebuie să îl învingem pe Joe Biden în noiembrie”, le-a spus ea susţinătorilor săi, reuniţi în oraşul Charleston, după anunţarea victoriei lui Trump. Ea a spus:  „Nu cred că Donald Trump este în măsură să îl învingă pe Joe Biden”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „83% TRUMP TRUMP CRUSHES NIKKI IN EVERY SUPER TUESDAY STATE 84% TRUMP 88% TRUMP 87% TRUMP 81% TRUMP 78% TRUMP 16% HALEY 15% HALEY 11% HAL EY 12% HALEY CALIFORNIA SOURCE:MORNINGCNUL1/23-2/4 TEXAS 18% HALEY 19% HALEY OKLAHOMA ALABAMA TENNESSEE VIRGINIA”Sursa foto: Donald Trump - Facebook

Donald Trump a câştigat 107 delegaţii până în prezent

Fostul preşedinte a câștigat 44 de delegați în statul Palmetto. Iată numărul total de delegați pe care ambii candidați i-au câștigat până în prezent:

  • Trump: 107
  • Haley: 20

Rețineți: sunt necesare 1.215 de delegați  pentru a câștiga nominalizarea republicană.

Haley l-a acuzat pe Trump că este de partea unui „dictator care-și ucide adversarii politici” la multe evenimente și uneori a mers și mai departe.

„Trump este de partea unui tiran care arestează jurnalişti politici şi îi ţine ostatici. Trump este de partea lui Putin. N s-a gândit că vrea să distrugă America”, le-a spus Haley susținătorilor din Carolina de Sud cu două zile înainte de primare, informează CNN.