Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, audiat la New York în Biroul Procurorului General. Ce încearcă să descopere anchetatorii
Donald Trump, audiat la New York în Biroul Procurorului General. Ce încearcă să descopere anchetatorii

Donald Trump, audiat la New York în Biroul Procurorului General. Ce încearcă să descopere anchetatorii

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost interogat miercuri, în cadrul unei lungi anchete civile a Procuraturii Generale din New York cu privire la afacerile sale, mai specific la Trump Organization.

UPDATE: Donald Trump a invocat Al Cincilea Amendament constituțional – care prevede dreptul de a evita autoincriminarea – și a refuzat să răspundă la întrebări, după ce a fost convocat, miercuri, la Biroul Procurorului General din statul american New York.

„La sfatul avocatului meu și pentru toate motivele expuse mai sus, refuz să răspund întrebărilor, în baza drepturilor și privilegiilor conferite fiecărui cetățean, potrivit Constituției Statelor Unite”, a afirmat Trump.

Audierea vine după o anchetă de trei ani în legătură cu finanțele sale.

Donald Trump este astfel în centrul unei anchete civile a procurorului general Letitia James. Ancheta vizează Trump Organization, ce este suspectată de „activități financiare frauduloase şi de inducere în eroare”.

În timpul audierii, fostul președinte Donald Trump și-a invocat drepturile conform celui de-al cincilea amendament și a refuzat să răspundă la întrebările procurorului general din New York, potrivit CNN..

Astfel, organizația lui trump este acuzată de subevaluarea sau supraevaluarea unor bunuri imobile, cum ar fi terenuri de golf sau zgârie-nori, cu scopul de a înşela bănci sau fiscul.

Donald Trump a confirmat că va fi audiat în investigația privind practicile de afaceri ale organizației sale și a adăugat că el și măreața sa companie sunt atacați din toate părțile.

”Sunt la New York la noapte. Mă întâlnesc mâine cu procurorul general rasist al New Yorkului în continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria SUA!”, a scris Trump pe Truth Social.

Audierea fostului președinte vine la scurt timp după ce agenți FBI au descins în locuința sa de lux din Florida, Mar-a-Lago.

Donald Trump, în centrul unui val de proceduri judiciare

În cursul zilei de marți, fostul președinte al SUA a anunțat că reședința sa din Florida, Mar-a-Lago, a fost percheziționată de FBI. El a vorbit despre persecuții politice, dar nu a precizat motivele cercetării.

Potrivit presei americane, intervenţia ţine de o anchetă privind proasta gestionare a unor documente clasificate care fuseseră trimise la Mar-a-Lago.

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI”, a declarat Donald Trump într-un comunicat, pretinzând că este supus unei „persecuţii politice”.

El a mai indicat că a cooperat cu toate agențiile guvernamentale relevante și astfel „percheziția neanunțată” asupra casei sale „nu a fost necesară sau adecvată”.