Evenimentul Zilei > Politica > Donal Tusk confirmă! Iohannis, în cărți pentru șefia Consiliului European. De ce a refuzat
Donal Tusk confirmă! Iohannis, în cărți pentru șefia Consiliului European. De ce a refuzat

Donal Tusk confirmă! Iohannis, în cărți pentru șefia Consiliului European. De ce a refuzat

Klaus Iohannis a fost luat în calcul pentru șefia Consiliului European, a confirmat miercuri Donald Tusk.

Liderul Partidului Popular European, Donald Tusk a precizat, însă, că Iohannis a refuzat propunerea, pe motiv că încă mai are lucruri de făcut în România.

„Am discutat cu președintele Iohannis, și conversația a avut loc aproape cu un an în urmă, despre cine ar trebui să preia conducerea instituțiilor europene. Discuția a fost una sinceră și discretă, în birou nu mai era nimeni în afară de noi.

I-am spus cu deplină convingere că ar fi un extraordinar președinte al Consiliului European. Klaus a zâmbit cordial, mi-a mulțumit pentru propunere, și după un timp a adăugat:

<<Știi, Donald, încă mai am ceva de făcut în România, așa că te rog să nu iei în calcul candidatura mea. Îți amintești când ți-am arătat o fotografie cu protestele din București și din alte orașe? Mii de tineri români cred în ceea ce cred și eu: și anume că politica nu trebuie să fie murdară, că oamenii aflați la putere pot fi onești, că legea trebuie să însemne lege, că Europa nu înseamnă doar geografie, ci înbainte de toate, înseamnă valori.

Nu îi voi lăsa pe acești oameni să rămână pe cont propriu>>”, a povestit Donald Tusk la Palatul Cotroceni, prezent la ceremonia în care preşedintele Klaus Iohannis a primit premiul „Coudenhove-Kalergi”, informează G4 media.