Un paznic în vârstă de 71 de ani, care a fost bătut crunt, ieri -dimineaţă, în timpul unui jaf de la un restaurant din centrul Constanţei, a fost purtat pe drumuri între spitalele din oraş pentru a primi îngrijiri medicale.
Familia lui Marin Lixăndroiu spune că, după jaf, paznicul găsit într-o baltă de sânge, cu faţa spartă, a fost examinat de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa.
Ambulanţe blocate
„Ne-au făcut foaie de trimitire la Clinica de Chirurgie Buco- Maxilo-Facială (BMF - n.r.) de la Spitalul Municipal. Cinci ore m-am rugat de şoferii celor şapte ambulanţe din curtea spitalului să-l ducă! Au refuzat, că era grevă. Dar greva a durat vreo două ore! I-am tot implorat şi mi-au spus că au alte comenzi. Tata nu putea vorbi, mama plângea, soţia şefului de restaurant dădea telefoane”, povesteşte Dragoş Lixăndroiu, fiul victimei.
Abia la ora 15.00 s-a îndurat un şofer să-l transporte la Clinica BMF, unde au fost izgoniţi de o asistentă. „A început să ţipe că nu au medic de gardă, că are program doar până la ora 12.00. Nu i-au dat nici măcar un strop de apă”, plânge soţia paznicului.
„Ce vină am eu că bărbatul matale a fost bătut”
Deranjată de insistenţele familiei, asistenta a scris pe foaia de trimitere că refuză pacientul pe motiv că nu există medic de gardă şi l-a trimis înapoi la SJU. „Ce vină am eu, doamnă, că bărbatul matale a fost bătut”, s-a răstit asistenta de la Urgenţe la soţia victimei. În final, bătrânul a fost urcat la ORL, de unde va fi dus, azi, înapoi la Clinica BMF.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a refuzat să explice de ce victima a fost trimisă la BMF deşi se ştia că nu are medic de gardă.
„Nu trebuie să vă prezint un punct de vedere de câte ori vreţi dumneavoastră, mai ales că e un caz din miile de cazuri care vin la urgenţă”, a declarat directorul medical al SJU, Liliana Tuţă.